Tanuszodát építtet Szatmárnémetiben a fejlesztési minisztérium

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium jóváhagyta: tanuszoda épülhet Szatmárnémetiben. A szükséges 12,7 millió lej értékű finanszírozást, az Országos Befektetési Vállalaton keresztül a szaktárca biztosítja – jelentette be Cseke Attila.

„Az RMDSZ olyan településeket fejleszt, ahol jó élni. Minden befektetés, korszerűsítés a szülőföldön való boldogulást segíti elő” – nyilatkozta a miniszter.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere elmondta: „az elmúlt időszakban bebizonyosodott, mennyire fontos a gyermekeink egészséges nevelése. Akik ifjú éveikben sportoltak, sokkal ellenállóbbak bármilyen betegséggel szemben. A tanuszoda építése ezért is rendkívül fontos számunkra, hiszen nemcsak a szatmárnémeti diákok, hanem a megye minden diákja és úszója lehetőséget nyer ezáltal a sportolásra. Egy hiánypótló beruházás, amelynek megvalósítása az RMDSZ munkájának eredménye”. 

A tanuszodában egy 25x12,5 méteres, 1,2–1,8 méter mély edzőmedence lesz, mellette öltözővel, mosdóval és zuhanyzóval, elsősegélynyújtó ponttal. Az uszodában egyszerre két osztály, legtöbb 65 diák tanulhat úszni, az órák után és hétvégén pedig a város minden polgára hasznát veheti az új sportlétesítménynek.

(Címlapképi illusztráció forrása: RMDSZ)

Kapcsolódók

Kimaradt?