banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Jelentős beruházások kezdődnek Székelyhídon a fejlesztési minisztérium támogatásából 

Felújítják a székelyhídi iskolát, a település és a környék utcáit, járdáit, és egy új kulturális központ is épül Csokalyon. A szükséges 8,5 millió lej értékű támogatást a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium biztosítja – jelentette be Cseke Attila.

A tárcavezető elmondta, „a szülőföldön való boldogulás prioritás az RMDSZ számára, olyan településeket építünk, ahol jó élni. A minőségi oktatást támogatjuk, korszerű, jól felszerelt iskolákban, ezért tarjuk fontosnak Székelyhíd iskolájának felújítását.”

Cseke Attila fejlesztési miniszter januárban járt Székelyhídon, ekkor adták át a teljesen felújított színházat | Fotó: Borsi Balázs

A jelenlegi épület az óvodának, általános iskolának és a líceumnak is otthont ad, 1324 diák örülhet majd a felújított, korszerűen felszerelt iskolának – mondta a miniszter, majd hozzátette: az új kulturális központot a Székelyhídhoz tartozó Csokalyon építenék fel, és felújítják az érköbölkúti, érolaszi, és a csokalyi utakat és járdákat is. Székelyhídon továbbá a Zólyomi Dávid, az Ecaussines és a Cloșca utcát aszfaltozzák. A székelyhídi önkormányzat 170 ezer lej önrésszel járul hozzá a befektetésekhez.

Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere a Maszolnak elmondta, „a székelyhídiak és a településhez tartozó falvak lakóinak életminőség-javításához járul hozzá a befektetés, amely az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhető. Köszönettel tartozom a munkatársaimnak, tanácsosainknak is, akik bíztak bennem, bíztak a vezetőikben és az RMDSZ-ben”.

(Címlapképen Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere. Fotó: Borsi Balázs)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?