Rendkívül hosszú a várakozási idő a román–magyar határszakaszon a teherforgalomnak

Továbbra is nagy a várakozási idő a kilépő irányú teherforgalomban a román–magyar határszakaszon – közölték a hatóságok.

A Trafic online határforgalom-figyelő alkalmazás szerint a gyulavarsándi határátkelőhelynél legalább 260 percet kell várakozniuk a kamionoknak a kiléptetésre.

Torlódás van a nagylaki autópálya-határátkelőnél is. Az applikáció szerint itt 180 percet kell várni a határellenőrzésre, a sofőrök azonban azt állítják, hogy mintegy 10 kilométeres teherautósor alakult ki, és sokkal hosszabb a várakozási idő az alkalmazásban feltüntetettnél.Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Egy nappal korábban, kedden 12 órát is vártak a határellenőrzésre – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek egy aradi áruszállító cég tulajdonosa, Dorin Pop, aki a hazai fuvarozási ágazat egyik munkáltatói szövetségének az alelnöke is.

A Nagylak I-es átkelőnél legalább 120 perc, Bors I-nél 90 perc, Bors II-nél 90 perc, a petei határátkelőnél pedig 240 perc a várakozási idő a teherforgalmi sávokon.

Azért van torlódás, mert a pünkösdi ünnep idejére, azaz vasárnap és hétfőn Magyarország lezárta határait a nehézgépkocsi-forgalom előtt, és csak keddtől engedélyezte ismét a kamionok belépését az ország területére.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?