Nagy a torlódás a nagylaki autópálya-átkelőnél, 180 perc a várakozási idő

Nagy a torlódás péntek reggel a nagylaki autópálya-átkelőnél, a sorban állók között sok az ukrajnai menekült. A román határrendészet szerint a magyar oldalon észlelhető személyzethiány miatt halad lassan az ellenőrzés.

A nagylaki autópálya-átkelőnél csütörtökön 150 perc volt a várakozási idő, a határrendészet online alkalmazásának adatai szerint pénteken már legalább 180 percet kell várni a kilépőoldalon.Illusztráció: Nagylak önkormányzata

A határrendészet honlapján az ellenőrzésre jelentkező járművek nagy száma mellett a magyar oldalon észlelhető személyzethiánnyal magyarázzák a helyzetet. Román oldalon öt sávon zajlik a személyautók ellenőrzése, további sávok megnyitása azonban a magyar hatóságoktól is függ, ugyanis a román és a magyar határrendészeknek csapatban kell dolgozniuk.

Az aradi határrendészek azt javasolják az utazóknak, hogy a Trafic online alkalmazás segítségével tájékozódjanak a határátkelőknél tapasztalható várakozási időről, és válasszák azokat az átkelőket, amelyeknél nincs torlódás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?