Két ideiglenes határátkelőt nyitnak meg újra Arad megyében a hazatérő vendégmunkások fogadására

Két új határátkelőhelyet nyitnak meg a hatóságok a román–magyar határon Arad megyében: az egyiket Kisvarjaspusztán (Variaşul Mic), a másikat Nagylaknál, ez lesz a harmadik nagylaki határátkelőhely. A zsúfolt időszakban a hazautazók ezeken a pontokon is beléphetnek az országba.

Illusztráció forrása: nagylaki polgármesteri hivatal

Andrei Dincă, az aradi határrendészet szóvivője úgy nyilatkozott hétfőn az Agerpres hírügynökségnek, hogy a két új határátkelőt indokolt esetben, a beutazók számától függően fogják működtetni, egyelőre csak hétvégén, de ha a helyzet megköveteli, és a magyar fél is hozzájárul, akkor hétköznapokon is.

A Kisvarjas-Dombegyház és a Nagylak-Csanádpalota ideiglenes határátkelőhelyek 2017 februárjától hétvégenként működtek már, de a koronavírus-járvány kezdete óta bezárták azokat.

Az elmúlt hétvégén a nagylaki közúti határátkelőn és a nagylaki autópálya-határátkelőn 48 óra leforgása alatt körülbelül ötvenezer személy érkezett Romániába.

A nagylaki autópálya-határátkelőnél (Nădlac II.) külön sávon léphetnek be a beoltott személyek, mert nekik kevesebbet kell várniuk a formaságokra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?