Ismét torlódás alakult ki a nagylaki határátkelőnél

Ismét torlódás alakult ki vasárnap reggel a magyar–román határon, Nagylaknál, az országúti átkelőnél háromórás, az autópálya-átkelőnél 40 perces volt a várakozási idő a belépőoldalon.

A határrendészet online applikációjának adatai szerint a Nagylak I-es átkelőnél hét sávon fogadják az országba érkezőket, és további 12 mobil ellenőrzőpontot is létrehoztak. A Nagylak II-es autópálya-átkelőnél hat sávon folyik a beléptetés.

Az aradi határrendészet tájékoztatása szerint a nagylaki országúti átkelőnél mindkét oldalon megnövekedett a forgalom az elmúlt 24 órában: 5850 személy és 1600 jármű jelentkezett belépésre itt, a kilépőoldalon pedig 4350 személyt és 1100 járművet regisztráltak. A megnövekedett forgalom mellett a járványügyi intézkedésekkel magyarázható a hosszabb várakozási idő - szögezik le.

A kilépőoldalon a szokásosnak megfelelő a forgalom, valamennyi Arad megyei határátkelőnél 10-15 perc a várakozási idő. Marcel Vela belügyminiszter pénteken közölte, hogy Magyarország feloldotta az eddigi korlátozásokat, és a román állampolgárok napi 24 órában utazhatnak át Magyarország területén. Az intézkedéstől a torlódások csökkenését várták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?