Vasárnap is nagy a torlódás a csanádpalotai és nagylaki határátkelőnél

Torlódik a forgalom mindkét irányban a csanádpalotai és nagylaki határátkelőknél – közölte a magyar rendőrség vasárnap reggel a honlapján.

A Romániába érkező személyautóknak több mint 8 órát, a Magyarországra tartóknak 1 órát kell várakozniuk a határátlépésre Csanádpalotánál. A teherforgalom is torlódik, a Romániába érkező kamionosoknak 6 óra, a Magyarország felé tartóknak 1 óra a várakozási idő.

Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a határátlépő előtt már 11 kilométeres az országból kilépő járműsor. Nagylaknál a Romániába érkező személyforgalomnak is több mint 8 órát, a Magyarországra tartóknak 6 órát kell várakozniuk.

Április 2-tól a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen korlátozásokat vezettek be, a személyforgalmat a kilépő oldalon a nagylaki átkelőre terelik, a sztrádán a teherforgalom haladhat Románia felé.  

Szombaton feszültté vált a helyzet az óriási torlódás miatt a magyar-román határon a nagylaki országúti határátkelőnél (Nagylak I), ezért a román hatóságok kénytelenek voltak megnyitni estére a személyforgalom előtt a Nagylak II autópálya-határátkelőt és a borsi határátkelőt is. A torlódást az okozta, hogy a külföldön tartózkodó román állampolgárok közül nagyon sokan vissza akartak jutni az országba. 

(Címlapi illusztráció forrása: Román Határrendészet Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?