Vendégszurkolók nélkül rendezik a magyar–montenegrói Eb-selejtezőt

Az európai szövetség (UEFA) döntése értelmében nem lehetnek vendégszurkolók november 19-én a Magyarország–Montenegró labdarúg- Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen, a budapesti Puskás Arénában.

Illusztráció | Fotó: mlsz.hu

Az UEFA honlapján megjelent közlés szerint a fegyelmi bizottság rasszista megnyilvánulások miatt tiltotta meg a montenegrói szövetségnek a vendégszektorba érvényes jegyek eladását a budapesti összecsapásra. A szövetségnek emellett összesen húszezer eurós büntetést is be kell fizetnie az UEFA kasszájába, számolt be az MTI.

A csoportját vezető magyar válogatott utolsó selejtezőjére péntektől lehet jegyet vásárolni. Emlékezetes, hogy amennyiben Marco Rossi együttese a hátralévő két mérkőzésén – november 16-án Bulgáriában, majd három nappal később hazai pályán – legalább egy pontot szerez, biztosan kijut a jövő évi németországi Eb-re.

A bolgár szövetség különben Ilian Ilievet nevezte ki szerdán válogatottja szövetségi kapitányává – a korábban menesztett Mladen Krstajovic helyére –, az új mester pedig csütörtökön kihirdetett keretébe fiát, a 24 éves ifjabb Ilian Ilievet is meghívta. Bulgária az eddigi hat mérkőzése során 2 pontot gyűjtött, amivel sereghajtó a G csoportban. Magyarország 14, Szerbia 13, Montenegró 8, Litvánia pedig 6 pontnál tartanak. Az utolsó két fordulóban a magyarok meccsei mellett még Montenegró–Litvánia és Szerbia–Bulgária összecsapások lesznek ebben az ötösben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?