Bukarest elköteleződött az EL-döntő megrendezése mellett

Bukarest főpolgármestere, Nicușor Dan aláírta vállalását ahhoz, hogy Románia megpályázza a 2026-os vagy 2027-es Európa Liga-döntő rendezését. A mérkőzésnek, mint ismeretes, az a Național Aréna adna otthont, ahol 2012-ben már rendeztek finálét második legrangosabb kontinentális klubtornán.

Fotó: Nicușor Dan Facebook-oldala

A főváros elöljárója szerdán Facebook-oldalán emlékeztett arra, hogy november 15-ig lehet benyújtani a pályázatot, korábban pedig már Németország, Törökország és Skócia is jelezte rendezési szándékát. „Megtiszteltetés lenne, ha Bukarest adhatna otthont az eseménynek. Ez nem csak a város megítélését javítaná, de sok turistát is idevonzana. Biztos vagyok abban, hogy ahogyan korábban, úgy most is kellemes élményt teremthetünk majd itt a futballbarátoknak” – mondta Dan.

Emlékeztetett, hogy a polgármesteri hivatal, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megállapodást kötött, amelynek értelmében az önkormányzat vállalja, hogy eleget tesz a kontinentális szervezet által kért szervezési követelményeknek. Ezek között bizonyos infrastrukturális beruházások is szerepelnek, köztük a Național Aréna korszerűsítése.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hogy az FRF abban bízik, hogy egy újabb rendezés további fejlesztéseket eredményezhet majd a hazai futballéletben.

Jövőre az írországi Dublinban, 2025-ben pedig a spanyolországi Bilbaóban lesz az EL-finálé. A 2026-os és a 2027-es házigazdákat jövő májusban jelöli ki az UEFA.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?