Ukrajna bojkottálni készül az oroszokat befogadó európai futballtornákat

Ukrajna bojkottálni fogja azokat az európai futballtornákat, amelyeken orosz csapatok is részt vesznek – jelentette be szerdán az ukrán labdarúgó-szövetség.

Fotó: az Ukrán Labdarúgó-szövetség Facebook-oldala

A tiltakozásuk annak a folyománya, hogy egy nappal korábban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felmentette a szankciók alól az oroszok U17-es együtteseit, amelyek bár zászlójukat és himnuszukat nem használhatják, de pályára léphetnek az UEFA által rendezett versenyeken. Az ukránok ellenben szeretnék, ha a kontinentális szövetség nem enyhítene a tavaly elrendelt tiltáson, és arra biztat, hogy más országos is kövessék a példáját és bojkottálják azokat a meccseket, amelyeken orosz alakulatok is szerepelnek.

Mint írtuk: a kontinentális szervezet tavaly februárban tiltotta ki az összes orosz együttest az UEFA égisze alatt rendezett sportversenyekről. A szankciót az Ukrajna elleni háború kirobbantása miatt szabták ki, de most a sportági szervezet úgy ítélte meg, hogy ez igazságtalan és diszkriminatív döntés a gyermekekkel szemben. Az UEFA ugyanakkor kedden leszögezte azt is, hogy továbbra is elítélik az Oroszország által indított háborút, és a többi orosz csapat nemzetközi játékjogának felfüggesztésére vonatkozó szankció továbbra is érvényben marad, amíg az Ukrajna elleni konfliktus le nem zárul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?