Játékvezetői hiány a labdarúgásban – toborzó kampányt hirdetett az UEFA

Szezononként 40 ezer új játékvezetőt toborozna az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), hogy megnövekedett mérkőzések száma miatt keletkezett hiányt orvosolja. A Román Labdarúgó-szövetség csütörtöki közleménye alapján a kontinentális szervezet egy toborzó kampányt hirdetett, amely által támogatni fogja a tagszervezeteit, hogy minél több fiatalt játékvezetővé képezzenek ki.

Fotó: FRF

Roberto Rosetti, az UEFA bírói tanácsának elnöke azt mondta, hogy nagyjából 277 ezer játékvezetőre lenne szükség az európai labdarúgásban, de jelenleg közel 40 ezerrel kevesebb van. A sípmesterek főnöke azt tanácsolja a tagszervezetek vezetőinek, hogy próbálják megcélozni a már visszavonult futballistákat, de iskolákban és egyetemeken is próbálják felkutatni a lehetséges bírójelölteket.

Az UEFA fejlesztési igazgatója szerint ez a kampány rendkívüli jelentőséggel bír a labdarúgás jövőjére nézve. „A bíróknak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy óvják a játékot a pályán. A jobb erőnlét és a sportág megismerése mellett a játékvezetés olyan kvalitásokkal is felruházhatja a fiatalokat, amelyeket a pályán kívül is hasznosíthatnak majd” – mondta.

Az FRF közleménye alapján a tagszervezetek egyénileg határozzák majd meg, hogy mennyi újoncot szeretnének toborozni. A Román Labdarúgó-szövetség bírói testülete különben már tavaly nyáron elindított egy hasonló kampányt, amikor is a megyei egyesületek szerveztek bírói képzéseket az érdeklődőknek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?