Kovács István: „nem tűröm el, hogy Becali felhasználjon a játszmáihoz”

„Nem tűröm el, hogy Becali felhasználjon a játszmáihoz” – szögezte le csütörtökön Kovács István, miután feddhetetlenségét megkérdőjelezte George Becali, az FCSB tulajdonosa. A nagykárolyi játékvezető a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos honlapján közölt állásfoglalásában úgy vélekedett, hogy a piperai üzletember támadásaival a hazai bíráskodásra igyekszik nyomást helyezni.

Fotó: FRF

Az egész botrány a hétfő esti SuperLiga meccs után robbant ki, mivel az FCSB 2-1-re kikapott az UTA vendégeként. A találkozón Kovács István testvére, Kovács Szabolcs volt a videóbírói (VAR) csapat tagja, és Becali szerint szándékosan hoztak csapata ellenére döntéseket. „István kiabálta, hogy büntető. Amióta a labdarúgásban vagyok, csak gondom volt vele. Nagyon jó bíró volt és most is az, de amikor a mi meccsünkön bíráskodik hibázik, velem már nem olyan nagy. Most megkaptam a testvérét is. Van-e még valami rokona, hogy bírót csináljon abból is? Küldjék csak a magyarokat bíráskodni a meccseinkre. Hogyan is nyerhetném így meg a bajnokságot? A magyaroknak bajuk van velem” – fogalmazott Becali. Majd hozzátette: szerinte az a baja vele, hogy az FCSB a Kolozsvári CFR-rel harcol a bajnokságban. Tudomása szerint Kovács István Iuliu Mureșan cégétől vette a kolozsvári tömbházlakását. „Meg kellene nézni a fedhetetlenségét, hogy lássuk mennyiért is vette” – vádaskodott a hírhedt klubvezető, arra utalva, hogy szerinte a CFR tulajdonosi és vezetői köre „megvásárolta” a játékvezetőt.

Kovács István csütörtöki állásfoglalásában „tette helyre a dolgokat”. „Valóban van két ingatlanom Kolozsváron, de azok közül egyiket sem Varga vagy Mureșan urak, vagy velük kapcsolatban álló személyek vásárolták. Mindkettőt banki hitel segítségével vásároltam, aminek a részleteit azóta is havonta fizetem. Együttműködök bármilyen nyomozással, legyen az sport vagy egyéb, és bármilyen iratot bemutatok bizonyítékként” – jelentette ki a játékvezető.

Hozzátette, semmilyen problémája nincs Becalival és a futballklubjával, mint ahogyan soha nem is célzott arra kollegáinak vagy akár a testvérének, hogy az FCSB ellen fújjon a meccseken. „Mindig is azt tanácsoltam, hogy legyenek igazságosak és helyes döntéseket hozzanak” – mondta.

Kovács leszögezte: fedhetetlensége vitathatatlan, senki sem tudja az ellenkezőjét bebizonyítani. „Aki mást állít, az hazudik vagy rosszul tájékozott. Soha semmilyen kapcsolatom nem volt a Kolozsvári CFR-rel vagy más romániai klubbal. Minden klubvezetővel vagy tulajdonossal szigorúan szakmai a viszonyom. Becali úr engem támadva próbál nyomást helyezni a bíráskodásra. De én nem fogom eltűrni, hogy felhasználjon a játékához” – húzta alá Románia jelenlegi első számú nemzetközi sípmestere.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?