Szívinfarktust kapott a meccsen az UTA edzője, szerdán műtötték

Szívinfarktust kapott Mircea Rednic, az UTA élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetője. A 61 éves szakember szerdán sztent beültetésen esett át, és pár napig kórházban tartják, megfigyelés alatt.

Mircea Rednic | Fotó: UTA

A szakember, mint kiderült, csapata hétfő esti SuperLiga mérkőzésén lett rosszul – amikor az aradiak hazai pályán 2-1-re legyőzték a listavezető FCSB-t –, és bár a meccs után még az újságírók mikrofonja elé lépett, utólag kiderült, hogy szívrohama volt. Szerdán esett át egy alaposabb orvosi kivizsgáláson, az orvosok pedig úgy döntöttek, hogy beültetnek egy sztentet a mellkasába – tájékoztatott Facebook-oldalán az aradi klub. A műtét sikeres volt, de a szakembert pár napra még a kórházban tartják megfigyelés alatt. Az UTA közleménye alapján felépülésétől függően nagyjából egy-két hét múlva térhet vissza a csapathoz.

Mészár Sándor, az UTA vezetője szerdán a DigiSport műsorában azt mondta, hogy Mircea Rednic jól van. Ugyanolyan optimista, mint amilyen utolsó sajtótájékoztatóján is volt, ugyanúgy viccelődik, mint mindig. „Örül viszont annak, hogy nem történt valami nagyobb baj. Az FCSB elleni meccs félidejében érzett mellkasi fájdalmat. Gondolom akkor volt az infarktusa. De utána helyrejött, mind láttuk, hogy jól van. De ma (szerk. megj. szerda) reggel ismét rosszul érezte magát, emiatt fordult orvoshoz, az eredmények pedig azonnali műtéti beavatkozást tettek szükségessé” – ecsetelte.

Mészár tájékoztatása alapján Rednicet szombatig még kórházban tartják, majd további egy-két hét nyugalmat ajánlottak a számára. „De már az edzésekről beszélt” – tette hozzá a klubvezető.

Az UTA csütörtökön 20 órától Aradon játszik az Újszentes gárdájával a Román Kupa playoff-körében, majd szeptember 4-én a Sepsi OSK vendége lesz a SuperLiga 8. fordulójában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?