FRISSÍTVE: Az élvonalba visszatérő Dinamo után az UTA harcolta ki bennmaradását a SuperLigában

Egy év szünet után visszatérhet a Dinamo labdarúgócsapata a hazai élvonalba; a bukaresti együttes gólzáporos osztályozón, 8-5 arányú összesítettel búcsúztatta az FC Argeșt. FRISSÍTVE: Az UTA sorsa vasárnap késő1q este dőlt el: az aradiak 5-1-re verték a Buzăut, és az élvonalban maradhatnak.

Feljutást ünnepeltek | Fotó: a SuperLiga Facebook-oldala

A Dinamo, mint ismeretes, a Liga 2-es bajnokság felsőházi rájátszásában harcolta ki, hogy részt vehessen az osztályozón. Az FC Argeș eközben a SuperLiga utolsó fordulójában kapott egy második esélyt a bennmaradásra. Ezzel viszont nem tudott élni: a szombat esti hazai visszavágón ugyan 4-2-re legyőzte Mioveniben a fővárosi riválist, de annak korábbi 6-1-es sikere bőven elegendő volt a feljutáshoz.

A SuperLiga 2023–2024-es szezonjának mezőnye vasárnap este válik teljessé, amikor is az UTA hazai pályán próbálja meg megfékezni a másodosztályból érkező Buzău gárdájat. Az aradiak idegenben csak gól nélküli döntetlent értek el, ezért a 21 órakor kezdődő mérkőzés előtt még teljesen nyitott a harc a két fél között.

FRISSÍTVE: A papírforma szerinti esélyesebb együttes nyert végül a találkozón, ráadásul nem is akármilyen eredménnyel: az UTA 5-1-re győzte le a Buzău gárdáját, így az élvonalban maradhat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?