SuperLiga: az UTA mellett az FC Argeș játszhat osztályozót a bennmaradásért

Az UTA mellett az FC Argeș játszhat osztályozót a bennmaradásért a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, miközben a Chindia Târgoviște és a Mioveni búcsúznak a SuperLigától – derült ki az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában.

Az FC Argeș kapott egy második esélyt a bennmaradásra | Fotó: Argeș FC

A péntek esti mérkőzések alkalmával a pitești-i együttes 3-0-ra legyőzte hazai pályán a Petrolul Ploiești gárdáját, ezért az összetettben megelőzte azt a Chindiát, amelyik csak 2-2-re mérkőzött otthon a Voluntari alakulatával. Ez a két eredmény az UTA-nak is kedvezett, az FCU Craiovával szemben 1-1-es döntetlent elérő aradiak ugyanis így az összetett 13. helyén végeznek, és a papírforma alapján gyengébbnek számító másodosztályú ellenféllel találkoznak majd a rájátszásban. Az UTA különben 26, az FC Argeș pedig 24 ponttal zárt a playout-ban, míg a kiesést jelentő 13. helyre lecsúszott Chindia 23 ponttal búcsúzik.

A sereghajtó Mioveni csak szombaton 14.45 órakor játssza le utolsó mérkőzését a Botoșani vendégeként, de ennek a találkozónak már nincs jelentősége az összetett szempontjából. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Konferencia Ligában való szerepléséért rendezendő kétlépcsős osztályozón a playoutot megnyerő FCU Craiova és a Voluntari lépnek majd pályára az első körben. A Petrolul végül 34 ponttal a harmadik helyen zárt, de a prahovaiak nem is kértek a nemzetközi klubtornán való részvételhez szükséges licencet.

Az utolsó fordulóban a Kolozsvári Universitatea 2-1-re legyőzte idegenben a Hermannstadtot, és ezáltal az összetettben is megelőzte a szebenieket. Előbbi 33 ponttal a negyedik, utóbbi 31 ponttal az ötödik helyen zárt a playout-ban.

A felsőházi rájátszásból, mint ismeretes, még két forduló van hátra. A 9. fordulóban szombaton Sepsi OSK–Kolozsvári CFR (20.30 óra), vasárnap Farul–FCSB (21 óra), hétfőn pedig Rapid–Craiovai Universitatea (20.30 óra) párosítás szerint játszanak. A bajnoki címért már csak a Farul és az FCSB vannak versenyben.

Az, hogy az UTA és az FC Argeș ki ellen játssza majd az osztályozót az élvonalbeli szereplésért vasárnap, a Liga 2-es bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában után dől el. Mindhárom meccset 13 órától rendezik Poli Iași–Dinamo, Steaua–FC Buzău, Galaci Oțelul–Dési Unirea párosítás szerint. A Steauának, mint ismeretes, nincs feljutási joga, ugyanakkor a Iași már biztos feljutónak számít. A második egyenes ágú feljutó a Dinamo és a Galac közül kerül ki, miközben a Buzău és a Dés osztályozóra pályáznak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?