Harmincezer euróra büntette az UEFA a Román Labdarúgó-szövetséget

Harmincezer eurós bírságot rótt ki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Román Labdarúgó-szövetségre (FRF) a Románia–Bosznia-Hercegovina mérkőzésen történt incidensek miatt. Megbüntették a Kolozsvári CFR-t is, szurkolóinak a Slavia Praha elleni mérkőzésen tanúsított magatartása miatt.

Az UEFA azért büntette meg a hazai labdarúgó-szövetséget, mert a Nemzetek Ligája keretében Bosznia-Hercegovina ellen játszott szeptember 26-i mérkőzésen – amelyet a bukaresti Rapid-Giuleşti stadionban rendeztek – a román szurkolók különféle tárgyakat, pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, és „provokatív, sértő üzeneteket közvetítettek”.

Amint arról a Maszol is beszámolt a Románia–Bosznia-Hercegovina meccs botránnyal indult, mert a korábban magyarellenességről hírhedté vált bukaresti kemény mag ízléstelenül, „Szerbia, Szerbia!” skandálással hergelte a mintegy 2-300 vendégszurkolót, és majdnem össze is csaptak az érthetően régi sebeket felszakító sértegetéstől felbőszült drukkerekkel.

Az UEFA etikai és fegyelmi bizottságának pénteki döntése értelmében a 30 ezer eurós bírság mellett a román válogatottnak részben lezárt stadionban (legalább 2000-rel kevesebb néző előtt) kell játszania következő mérkőzését, utóbbi szankciót azonban a következő kétéves próbaidőre felfüggesztették.

Pillanatkép a Románia–Bosznia-Hercegovina meccsről | Fotó: Agerpres

A boszniai szövetség szurkolóinak rasszista magatartása, rongálás és egyéb incidensek miatt 10 ezer eurós büntetést kapott, és a válogatottnak részben lezárt stadionban kell játszania következő hazai mérkőzését. Utóbbi szankciót ez esetben is felfüggesztették.

Megbüntette a nyoni székhelyű szervezet a Kolozsvári CFR-t is szurkolóinak az Európa Konferencia Liga keretében a cseh Slavia Praha ellen október 13-án játszott hazai pályás mérkőzésen tanúsított „rasszista és/vagy diszkriminatív magatartása”miatt.

A kolozsvári klubnak 10 ezer eurós büntetést kell kifizetnie, illetve részben lezárt stadionban (legalább 2000-rel kevesebb néző előtt) kell játszania az UEFA által szervezett következő hazai pályás mérkőzését. Utóbbi szankciót a következő egyéves próbaidőre felfüggesztették.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?