FRISSÍTVE – Konferencia Liga: a Kolozsvári CFR oda-vissza verte a Slavia Prágát

Fotó: Kolozsvári CFRCtrl Copy – Ctrl Paste – így lehetne számítógépes nyelven leírni azt, ami csütörtök este történt a fellegvári Constantin Radulescu stadionban a Kolozsvári CFR-Slavia Prága mérkőzésen: a csehek – akár egy héttel ezelőtt – „ráborították a pályát” a vasutasokra, akik mindkét félidőben lőttek egy-egy gólt, közte pedig hősiesen védekeztek.

Több mint 11 ezer néző látogatott ki csütörtök este a fellegvári Constantin Radulescu stadionba a labdarúgó Európa Konferencia Liga G-csoportjának 4. fordulójában Kolozsvári CFR-Slavia Prága mérkőzésre. Az idei nézőrekord annak is betudható, hogy Dan Petrescu tanítványai egy héttel ezelőtt egy gólos győzelmet arattak Prágában, és ezzel ismét esélyt szereztek a továbbjutásra. A mérkőzés előtt a kvartett minden csapatának 4-4 pontja és nullás gólaránya volt, így teljesen nyitott volt a továbbjutás kérdése.

Ahogy egy héttel ezelőtt is, a Slavia nagyon belekezdett, az első percektől óriási nyomás alá helyezte a CFR védelmét. A vasutasok olasz kapusa,  Simone Scuffet több szép védést is bemutatott az első percekben. A CFR a 9. percben Yuri Matias fejesét még védte Kolar, de egy perccel később Karlo Muhart lerántották a Slavia tizenhatosában, a büntetőt pedig Ciprian Deac magabiztosan értékesítette.

A 26. percben egy negyedórás kényszerszünet következett, ugyanis egy néző rosszul lett a lelátón, akit előbb a CFR orvosi stábja, majd pedig a mentősök élesztettek újra. A folytatásban is a csehek támadtak, de a beadások, lövések rendre elakadtak a CFR két sorban felálló védelmén.

A mérkőzés a 84. percben dőlt el végérvényesen, amikor Roger szögletéből Yuri Matias megszerezte a CFR második gólját.

A vasutasok ezzel ideiglenesen átvették a vezetést a Konferencia Liga G-csoportjában, amit meg is tartanak, ha a Ballkani- Sivasspor mérkőzésen valamelyik csapat nem nyert három gólnál nagyobb különbséggel.

FRISSÍTÉS: a csoport másik, 22 órakor kezdődő összecsapásán a török Sivasspor idegenben legyőzte a Ballkanit és a CFR-hez hasonlóan 7 pontja lett. Bár a törökök gólaránya gyengébb, a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően ők vezetik a tabellát.   

Európa Konferencia Liga, G-csoport

  • Kolozsvári CFR-Slavia Praga 2-0
  • Ballkani–Sivasspor 1–2

1. Sivasspor            4         2        1        1         7–6     +1      7
2. Kolozsvári CFR  4         2        1        1         4–2     +2     7
3. Slavia Prága       4         1        1         2        4–6     -2     4
4. Ballkani               4         1        1         2        8–9     -1      4

Kapcsolódók

Kimaradt?