Konferencia Liga: bevette a török a Fellegvárat

Egy gólos vendéggyőzelem született csütörtök este a kolozsvári Fellegváron a helyi CFR és a török Sivasspor közötti Európai Konferencialiga összecsapáson.

Égett a bizonyítási vágy a Kolozsvári CFR játékosaiban csütörtök este a török Sivasspor elleni mérkőzésen, a vasutasok mindenképpen feledtetni szerették volna az egy héttel korábban bemutatott koszovói teljesítményüket, amikor egy utolsó perces góllal tudtak csak pontot menteni az FC Ballkani ellen. S mivel közben volt egy hazai bajnoki találkozójuk is a CSU Craiova ellen, amelyen ígéretes játékkal győztek 2-0-ra, joggal remélhette a Fellegvárra kilátogató mintegy 7 ezer szurkoló, hogy a 90 perc végén kedvencei győzelmének tapsolhat.

A Sivasspor borzalmas szezonkezdése (5 döntetlen és 5 vereség), valamint nagy rövid kispadja (a két tartalékkapus mellett csak 3 mezőnyjátékos volt a hivatalos lapra felvezetve) is a CFR sikerét előlegezte meg.

A vasutasok rohamaival indult az összecsapás, és az első félórában csak a szerencse és a holland játékvezető vitatható döntései miatt nem került hátrányba a Sivasspor. A 6. percben Ciftci kézzel ért a labdához, de a Allard Lindhout továbbot intett, majd hasonlóan tett húsz perccel később is, amikor a Yeboah kapufájáról visszapattanó labdát Karlo Muhar lőtte a török kapu felé. Sokan gólt láttak (Dan Petrescu, a CFR edzője ellopott gólról beszélt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón – szerk. megj.), de a játékvezető úgy látta, hogy a török védő a gólvonalról menteni tudott. Mivel a Konferencialigában nincs VAR és gólvonal-technológia sem, senki se bírhatta jobb belátásra a németalföldi sporttársat.

Szigorúbbnak bizonyult a bíró a másik kapunál, amikor Ciprian Deac elkaszálta Karol Angielskit, és – jogosan – a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt a törökök afrikai sztárja, Max-Alain Gradel magabiztosan értékesítette, és a Sivasspor egyetlen kaput eltaláló lövésével vezetett a CFR ellen.

A kapott gól után a CFR kettőzött erővel támadott, de a nagy ígéretnek kikiáltott Claudiu Petrila rendre rossz döntéseket hozott. Hasonlóan tett Deac is, így kevéssel a második félidő kezdete után Petrescu mindkettejüket lecserélte. Adrian Păun és Mihai Bordeianu beállása új lendületet adott a CFR-nek, de a hőn várt gól csak késett. Az első CFR-meccsén szereplő Rangelo Janga sokat küzdött, de két lövése is elkerülte Ali Vural kapuját; cseréje, Cephas Malele is járt több sikerrel. Az eredmény nem változott, a lefújás után a törökök ünnepelhettek a Constantin Radulescu stadionban, miközben a lelátókon ismét felcsendült a Dan Petrescu fejét követelők kórusa.

A G-csoport másik mérkőzésén a Slavia Prága 3-2-re nyert az FC Ballkani ellen. Mind az öt gól az első félidőben esett, a koszovóiak kétszer vezettek, de a végén a kvartett legjobb csapatának tartott csehek örülhettek a 3 pontnak.

A másik romániai csapat, a FCSB gólnélküli döntetlent játszott hazai környezetben a belga Anderlecht ellen.

Európai Konferencialiga, G-csoport, eredmények

  • Kolozsvári CFR–Sivasspor 0-1
  • Slavia Prága–FC Ballkani 3-2

1. Slavia Prága         2     1        1         0          4-3          4
2. Sivasspor             2     1         1         0          2-1          4
3. Kolozsvári CFR    2     0       1          1           1-2          1
4. Ballkani                2     0        1         1           3-4          1

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?