Konferencia Liga: zsinórban negyedszer jutott főtáblára a Kolozsvári CFR

Zsinórban negyedszer szerepelhet a Kolozsvári CFR az európai kupasorozatok csoportkörében, miután csótürtök este Lovro Cvek 90. percben lőtt bombagóljával legyőzte a szlovén bajnok NK Maribor csapatát az Európai Konferencialiga playoffjában. 

Fotó: Riti József AttilaKözel tízezer néző – köztük 60 szlovén szurkoló – látogatott ki csütörtök este a fellegvári Constantin Radulescu stadionba a labdarúgó Európa-Konferencialiga playoffjában megrendezett Kolozsvári CFR–NK Maribor párharc visszavágójára. A kiemelt érdeklődés a elsősorban a téttel volt magyarázható: a gólnélküli döntetlennel zárult szlovéniai odavágó után teljesen nyitott kérdés volt, hogy melyik csapat váltja meg a jegyét a harmadik számú kupasorozat főtáblájára.

A tapasztaltabb, jobb játékerőt képviselő CFR uralta a játékot, de az első említésre méltó helyzet a kolozsvári kapu előtt adódott, amikor Simone Scuffetnek kellett védenie Ivan Brnic lövését. A másik oldalon a fiatal Emmanuel Yeboah jeleskedett, elsősorban az előkészítéssel, de csatártársa, Jefte Betancor kétszer is Alexander Bersgenbe rúgta a labdát. A CFR pontrúgásokból is veszélyes volt, Yuri Matias kétszer is fölé fejelt Ciprian Deac szögleteit követően. 

A második félidőre egy kicsit változott a játék képe, a Maribor feljebb húzta meg a védelmi vonalát és ezzel lecsökkentette a CFR helyzetek számát. Egy, a szlovén védők mögé beemelt labdára rástartoló Yeboah közel állt a gólszerzéshez, de az alapvonal mellől megfejelt labdája visszajött a felső lécről. 

A szlovének már a hosszabbításra készültek, amikor a 90. percben Cristian Manea hosszú bedobása Yehoah fejéről és egy szlovén védő suta labdaérintéséből Lovro Cvek elé pattant, aki 13 méterről látvényos ollózással kilőtte Bergsen kapujának bal sarkát.

A hosszabbítás 5 percét a vasutasok rutinosan lepörgették, és a végső sípszó után a pályán és a lelátón is elszabadult a pokol, a CFR-es játékosok alaposan megadták a módját annak, hogy zsinorban immár negyedik éve jutottak be valamelyik európai kupasorozat főtáblájára.

A Kolozsvári CFR mellett a fővárosi FCSB neve is ott lesz a péntek délutáni sorsoláson, a bukarestiek a hazai 2-1-es vereség után idegenben, a norvég Vikingur Stavanger otthonában harcolták ki 3-1-es győzelmükkel a továbbjutást. A harmadik romániai csapat, a CSU Craiova két 1-1-es döntetlen után büntetőrúgásokkal esett ki a Hapoel Beer-Seva ellen.

Európa-Konferencialiga, 4. forduló
Kolozsvári CFR (romániai)–NK Maribor (szlovén) 1–0, tj.: a CFR 1–0-s összesítéssel
Viking (norvég)–FCSB (román) 1–3, tj.: a FCSB 4–3-as összesítéssel
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–CSU Craiova (román) 1–1 – tizenegyesekkel: 4–3, tj.: a Hapoel, 1–1-es összesítéssel, tizenegyesekkel
AIK (svéd)–Slovácko (cseh) 0–1, tj.: a Slovácko 4–0-s összesítéssel
FC Basel (svájci)–CSZKA Szófia (bolgár) 2–0, tj.: a Basel 2–1-es összesítéssel
Slavia Praha (cseh)–Raków Czestochowa (lengyel) 2–0 – hosszabbítás után, tj.: a Slavia Praha 3–2-es összesítéssel
Twente (holland)–Fiorentina (olasz) 0–0, tj.: a Fiorentina 2–1-es összesítéssel
Viborg (dán)–West Ham United (angol) 0–3, tj.: a West Ham 6–1-es összesítéssel
Wolfsberger AC (osztrák)–Molde (norvég) 0–4, tj.: a Molde 4–1-es összesítéssel
Mol Fehérvár–1.FC Köln (német) 0–3, tj: a Köln, 4-2-es összesítéssel 
Anderlecht (belga)–Young Boys (svájci) 0–1 – tizenegyesekkel 3–1, tj.: az Anderlecht 1–1-es összesítéssel, tizenegyesekkel
Ballkani (koszovói)–Skupi (északmacedón) 1–0, tj.: a Ballkani 3–1-es összesítéssel
Hamrun Spartans (máltai)–Partizan Beograd (szerb) 3–3, tj.: a Partizan 7–4-es összesítéssel
Nice (francia)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 2–0, tj.: a Nice 2–1-es összesítéssel
Dudelange (luxemburgi)–Lech Poznan (lengyel) 1–1, tj.: a Lech 3–1-es összesítéssel
Slovan Bratislava (szlovák)–Zrinjski Mostar (bosnyák) 2–1 – tizenegyesekkel: 6–5, tj.: a Slovan 2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel
Royal Antwerp (belga)–Istanbul Basaksehir (török) 1–3, tj.: a Basaksehir 4–2-es összesítéssel
Linfield (északír)–RFS (lett) 1–1 – tizenegyesekkel: 2–4, tj.: az RFS 3–3-as összesítéssel, tizenegyesekkel
Gil Vicente (portugál)–AZ Alkmaar (holland) 1–2, tj.: az AZ 6–1-es összesítéssel
Hajduk Split (horvát)–Villarreal (spanyol) 0–2, tj.: a Villarreal 6–2-es összesítéssel
Rapid Wien (osztrák)–FC Vaduz (liechtensteini) 0–1, tj: a Vaduz 2–1-es összesítéssel.

Kapcsolódók

Kimaradt?