Konferencia Liga: győzelemmel tért haza Dunaszerdahelyről a FCSB

Győzelemmel tért haza a Felvidékről a bukaresti FCSB, amely a labdarúgó Konferencia Liga 3. selejtezőkörében szerda este 1-0-ra nyerni tudott Dunaszerdahelyen a DAC 1904 vendégeként, és ezzel nagy lépést tett a playoff-kör felé.

Fotó: Facebook/DACRomán-magyar válogatott meccshez méltó hangulat várta a csapatokat a dunaszerdahelyi MOL Arénában szerda este a labdarúgó Konferencia Liga 3. selejtezőkörében, ahol a helyi DAC 1904 a bukaresti FCSB/t fogadta. A felvidéki magyarok kirakatcsapatát szoros kötelékek kötik a Gigi Becali által "főellenségnek" kikiáltott Sepsi OSK-hoz, így a mérkőzés körüli körítés adva volt. 

Az első negyedórában küzdelmes, de helyzetek nélküli játékot láthatott a 8424 fős közönség. A 18. percben szó szerint centikre volt a vezető gól megszerzésétől a dunaszerdahelyi csapat, amikor Szánthó Regő ballal a kapufára tekert egy szabadrúgást. A lehetőség mintha felélénkítette volna a hazai csapatot, amely átvette az irányítást, és percekre a kapujához szegezte a FCSB-t.

A vendégek viszont gyorsan életjelet adtak, a 24. percben lesgólig jutottak Marius Olaru révén. Két perccel később Edjouma próbálkozott a tizenhatos előteréből, de Veszelinov kapuja nem forgott veszélyben. A 28. percben viszont már joggal izgulhattak a hazai szurkolók, Veselovský könnyelmű labdavesztése után ugyanis Octavian Popescu lövése csak nagyon kevéssel suhant mellé.

Az első játékrész nagyjából kiegyenlített játékot hozott, abszolút háromesélyesnek tűnt a találkozó negyvenöt perc után is.

A második félidő egy FCSB-helyzettel, valamint a székely himnusz eléneklésével kezdődött. Az 54. percben Riszvanisz elől az utolsó pillanatban tisztáztak a vendégek. Az 59. percben a már mérkőzés elején besárgult Dawa sárga lapot érően szabálytalankodott Krstoviccal szemben, de a szlovén játékvezető megkönyörült rajta.

A mérkőzés egyre feszültebb hangulatúvá vált és egyre gyakoribbak voltak a szabálytalanságok. Az egyik ilyen után Kružliak mehetett zuhanyozni: a DAC csapatkapitánya könnyelműen labdát vesztett, és csak piros lapot érő szabálytalansággal tudta korrigálni a hibát. A megítélt szabadrúgás utáni beívelés tökéletesen találta meg a berobbanó Joonas Tammot, az észt hátvéd nem hibázott. 

Egy perccel ezután újra a játékvezető került főszerepbe, aki érthetetlen módon másodszor is megkímélt a kiállítástól egy bukaresti játékost, pedig ezúttal Edjouma is egyértelmű sárga lapot érő szabálytalanságot követett el.

Nem szeppent meg a DAC, emberhátrányban is aktívabb volt a focizni már nem igazán szándékozó román ellenfélnél. Gyakorlatilag az utolsó negyed óra volt a sárga-kékek legjobb fázisa, tíz emberrel is nagyon igyekezett a dunaszerdahelyi csapat. A nyomás azonban nem hozott eredményt, maradt a 0:1.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Bukarestben.

Konferencia Liga, 3. selejtezőkör, első mérkőzés
DAC–FCSB 0-1 
Dunaszerdahely, MOL Aréna, 8424 néző
DAC: Veszelinov–Blackman, Kružliak, Riszvanisz, Ciganiks–Dimun, Káčer–Veselovský (86. Kalmár), Balogh (75. Moumou), Szánthó (68. Brunetti)–Krstovic (86. Nicolaescu).
FCSB: Tarnovanu–Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic–Olaru, Edjouma (75. Sut)–Miculescu (78. Lixandru), Popescu, Coman (46. Oaida)–Rusu (64. Stoica).

Kapcsolódók

Kimaradt?