Konferencia Liga-selejtező: döntetlennel zárult a Sahtyor Szoligorszk–Kolozsvári CFR mérkőzés

Fotó: Facebook/CFRGólnélküli döntetlent ért el csütörtök este Törökországban a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk vendégeként a Kolozsvári CFR a labdarúgó Európai Konferencia Liga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén, így a továbbjutás kérdése egy hét múlva a Fellegváron dől el.

Hangulattalan, íztelen mérkőzést játszott csütörtök este az adapazarni 28 ezer férőhelyen Yeni Sakarya Atatürk stadionban a fehérorosz és román bajnok a labdarúgó Európai Konferencia Liga 3. selejtezőkörében. A Sahtyor Szoligorszk csapatát az orosz-ukrán háború miatt „száműzte” az UEFA Törökországba, és hangulatölő célzattal még rátettek egy lapáttal a büntetésre azzal, hogy a Kolozsvári CFR zárt kapuk előtt voltak kénytelenek fogadni. Így aztán a komoly téttel bíró találkozó olyan volt mint egy téli felkészülési mérkőzés – régiónk csapatai ugyanis gyakran edzőtáboroznak Törökországban.

A találkozót Szergej Tasujev tanítványai kezdték jobban, a togói Placca és a brazil Correia da Silva csatárpáros komoly riadalmat okozott a CFR védelmének bal oldalán, ahol Danijel Graovac úgy vergődött, mint egy partra vetett hal. A Sahtyor két óriási helyzetet is kihagyott, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy Simone Scuffet két óriási védést is bemutatott az első negyedórában, mielőtt Dan Petrescu elvégezte a szükséges finomhangolásokat és lezárta az addig átjáró házként szolgáló baloldalt. A CFR első, és mint utóbb kiderült egyetlen komoly gólszerzési lehetőségét Yuri Matias hagyta ki, aki Ciprian Deac beadását fejelte a jobboldali kapufára.

A vasutasok ezt követően védekezésben eredményesen alkalmazták romboló játékukat, támadásban pedig túlzásba vitték a beadásokat, amiket a Filipenko-Satara belső védőpáros magabiztosan elfejelgetett.

Maradt a 0-0, a továbbjutás jövő csütörtökön dől el a Fellegváron. A párharc nyertese az NK Maribor–HJK Helsinki összecsapás vesztesével találkozik az EKL playoff-körében. Az első mérkőzésen a finnek 2-0-ra tudtak nyerni idegenben, így a Sahtyor-CFR párharc győztesére nagy valószínűséggel szlovéniai kiszállás vár.

Mint helyszíni beszámolónkban írtuk, a Sepsi OSK 3-1-es hazai pályán elszenvedett vereséggel hozta magát nehéz helyzetbe a svéd Djurgardens IF ellen, a háromszékiek továbbjutása erről az állásról csodaszámba menne.

A másik két romániai csapat előtt még nyitva áll a playoffkör elérése, a FCSB még szerdán 1-0-s győzelemmel tért haza Dunaszerdahelyről, ahol a felvidéki magyarok kirakatcsapatát, a DAC 1904-et győzte le, a CSU Craiova pedig a Lembergbe menekült Zorja Luhanszk csapatától kapott ki egy góllal.

Európai Konferencia Liga, 3. selejtezőkör, első mérkőzések
Sahtyor Szoligorszk–Kolozsvári CFR 0-0
Sepsi OSK–Djurgardens IF 1-3
Zorja Luhanszk–CSU Craiova 1-0
DAC 1904–FCSB 0-1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?