Ausztriában folytatja a felkészülést a Sepsi OSK

Pénteken Ausztriába utazott edzőtáborba a Sepsi OSK első osztályú labdarúgócsapata. Az Európa Konferencia Liga selejtezőjére készülő székelyföldi együttes a Kaprunban eltöltött 14 nap alatt a tervek szerint öt felkészülési meccset is játsznai fog.

Rövid vakációt követően június 15-től hazai környezetben készültek a sepsiszentgyörgyi labdarúgó az új idény kihívásaira, a következő 14 napban pedig Ausztriában igyekeznek a lehető legjobb formába hozni magukat. A székelyföldi gárda  június 25. és  július 9. között Kaprunban vesz részt edzőtáborozáson, ahol a napi edzések mellett öt felkészülési meccs is szerepel a programban.

A tervek szerint  július elsején az orosz FK Krasznodar, július 5-én a szintén orosz FK Ufa (ellenük 2x90 percet játszanak), július 8-án pedig a cseh Viktoria Plzen együttese lesz az ellenfél. Ugyanakkor még folyamatban az egyeztetés az ötödik mérkőzés kapcsán.

A felkészülés Leo Grozavu vezetőedző irányításával zajlik, segédedzőként Ilyés Róbert és Kulcsár László, kapusedzőként Cornel Cernea, erőnléti edzőként Ovidiu Chiribici segítik a munkáját.

A sepsiszentgyörgyi csapat fennállása óta első alkalommal készülhet nemzetközi megmérettetésre, miután a Konstancai Viitorul elleni hazai selejtezőn jogot szerzett az indulásra az UEFA idén debütáló Európa Konferencia Liga elnevezésű sorozatában. A Sepsi OSK ellenfele a harmadik számú európai labdarúgó klubtorna selejtezőjének második fordulójában a nagyszombati (Trnava) FC Spartak vagy a máltai Mosta FC lesz. A július 22-én és 29-én esedékes párharcot idegenben kezdi a Sepsi OSK.

Hír még a piros-fehérek háza tájáról, hogy újabb tehetséges fiatal labdarúgóval kötöttek szerződést a héten Botorok János személyében. A 19 esztendős középpályás az FK Csíkszeredától érkezett Sepsiszentgyörgyre egy évre kölcsönbe.

(Borítókép: Sepsi OSK Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?