Ez egy álom! – Hadnagy Attilával értékeltük a Sepsi OSK történelmi szezonját

Diószegi László klubtulajdonos ünnepli az eurpai kupaporondra való kijutást | Fotó: Sepsi OSK Facebook-oldala)Története legnagyobb sikerét érte el a 2011-ben alapított Sepsi OSK labdarúgócsapata, miután a 2020/2021-es szezonban a romániai első osztályú labdarúgó bajnokság negyedik helyén végzett. A székelyföldi alakulat ezzel jogot szerzett az Európa Konferencia Ligáért kiírt osztályozóra, amelyet sikerrel teljesített vasárnap este a konstancai FC Viitorul csapata ellen. A régiónak sosem volt ilyen magasságokba jutó futballcsapata. A piros-fehér gárda mögött álló történelmi szezonról Hadnagy Attila klubigazgatóval beszélgettünk.

Tíz év alatt az ötödik osztálytól a nemzetközi kupaszereplésig jutott a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgó csapata. Mindez vasárnap este vált biztossá, amikor a székelyföldi piros-fehérek hazai pályán 1-0 arányban diadalmaskodtak a Viitorul elleni „selejtezőn”. A Diószegi László vállalkozó által újraalapított klub a negyedik helyen fejezte be a Liga1 küzdelmeit és várhatja a június 16-i kupasorsolást. Az OSK a második körben fog bekapcsolódni az idén debütáló Konferencia Liga küzdelmeibe, és olyan ellenfelekkel nézhet szembe, mint a Partizan Belgrád, a Feyenord, vagy az AEK Athén.

A sikeres szezont produkáló székelyföldi csapat teljesítménye mögött hatalmas munka és komoly stáb összehangolt tevékenysége áll – szögezte le érdeklődésünkre Hadnagy Attila, a Sepsi OSK két éve kinevezett sportigazgatója, akit az FC Viitorul elleni diadal másnapján értünk el. „Fantasztikus dolog, ami itt Sepsiszentgyörgyön történt! Ötödik éve szerepel a csapat az első osztályban, de amit elértünk, az hihetetlen. Ez egy álom!” – kezdett bele lelkesen a sportvezető. Mint elmondta: a tulajdonos, Diószegi László álma vált valóra azzal, hogy európai kupamérkőzést játszhat a szentgyörgyi klub, amit a csapat hitetetlen fejlődést mutatva el is ért, méghozzá nagyon rövid idő alatt.

„Ez a klub csak felfelé és felfelé halad és mondhatom, hogy nagy potenciál van a csapatban, a városban. Úgy látszik, a Jóisten nagyon szeret bennünket, mert amit akartunk, azt elértük” – szögezte le Hadnagy. Hozzátette: nehéz munka vezetett a sikerhez, amiben „mindenki nagyon odatette magát”. A siker titkaként megemlítette a sportigazgató azt is, hogy a klub korrektül bánt mindig minden játékossal, alkalmazottal. „Azt mondják, ha az életben igazságos vagy, azt vissza is fogod kapni, mi ezt rövid idő alatt visszakaptuk” – jegyezte meg.

A bajnokot is legyőzték

Kérdésünkre Hadnagy Attila elmondta: a szezon előtt a célkitűzés az volt a csapat előtt, hogy bekerüljenek a felsőházba, vagyis az első hat között zárják a bajnokság alapszakaszát. A sportigazgató kiemelte: a Sepsi végig partiban volt a bajnokság élcsapataival, legyőzték a bajnokságot megnyerő Kolozsvári CFR-t, a FCSB-t, a Craiovát. „Nagyon jó csapatunk van. Olyan, mint egy igazi család, nem csak egy focicsapat. A játékosokkal is közel állunk egymáshoz. Nem véletlen a jó eredmény, ahol valamit szívből akarnak, azt el is érik” – emelte ki.

A szezon nagy részét nézők nélkül rendezték, ami Hadnagy Attila szerint „sivár, szomorú” hangulatot kölcsönzött a mérkőzéseknek. A bajnokság végén azonban visszatérhettek a szurkolók, a legfontosabb találkozót, a Viitorul elleni összecsapást mintegy 1200 fanatikus szurkolhatta végig a helyszínen. „Fantasztikus volt! Mindenki örült, üvöltött, szurkolt, látszott az embereken az öröm, hogy végre kijöhettek a stadionba. Erre a mérkőzésre nagyon kellettek a nézők, ők hajszoltak minket a győzelembe” – mondta az igazgató.

Hosszabbított a sikeredző

A selejtező mérkőzés előtti napon jelentette be a klub, hogy szerződést hosszabbítottak Leo Grozavu vezetőedzővel. A lehetséges játékosmozgásokra vonatkozó kérdésünkre Hadnagy Attila elmondta: lesznek még változások a játékoskeretben. „Több játékossal tárgyalunk, szeretnénk 5-6 új embert igazolni, ugyanakkor biztosan távozni fog még 3-4 játékosunk. Az edzővel természetesen elégedettek vagyunk és megyünk előre nagy erőbedobással” – jelentette ki. A klub hétfőn be is jelentette az első igazolását, Cristi Bărbuț személyében új középpályás érkezett a csapathoz. A 26 éves Bărbuț, aki legutóbb az Universitatea Craiova játékosa volt, két évre szóló szerződést írt alá a klubbal - közölte a csapat hivatalos Facebook-oldala.

A következő szezonra vonatkozó tervekről a sportigazgató úgy nyilatkozott, hogy ha a 2021/2022-es szezonban is el tudják érni a felsőházi rájátszást, akkor már elégedettek lesznek.  A csapat június 15-én kezdi a felkészülést az új idényre, tíz napot hazai környezetben készülnek és június 25-én utaznak kéthetes edzőtáborba Ausztriába, tudtuk meg.

Az európai kupaporondon debütáló Sepsi a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe, július 22-én fogja játszani az első Konferencia Liga mérkőzést, az ellenfél kiléte a június 16-i sorsoláskor fog kiderülni. „Jöhet bárki, nem számít az ellenfél, alig várjuk!” – jelentette ki Hadnagy Attila. Az OSK új stadionja augusztus végére készülhet el, így a nemzetközi bemutatkozás a csapat régi bázisán történhet meg, ha a nemzetközi szövetség megfelelőnek fogja találni a helyszínt – emelte ki a sportigazgató.

Az új stadion avatójának részleteiről egyelőre nem tudott mit mondani Hadnagy Attila, ugyanis nem lehet tudni, a nyár második felében milyen aktuális protokollok és szabályozások lesznek érvényben a sportrendezvényekre vonatkozóan.

(Borítókép: Sepsi OSK Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?