Konferencia Liga-selejtező: a Viitorul lesz a Sepsi OSK ellenfele

Hihetetlenül fordulatos mérkőzésen nyerte meg a FC Viitorul csapata azt az alsóházi osztályozót, amely lehetőséget biztosít a tengerparti alakulat számára, hogy vasárnap este 20:30 órai kezdettel – egy következő ki-ki mérkőzésen - a Sepsi OSK vendégeként megharcoljon az európai kupaszereplésért.

Csütörtök este rendezték azt az alsóházi osztályozót, amely arról volt hivatott dönteni, hogy ki lesz a felsőházi rájátszás 4. helyén záró Sepsi OSK ellenfele a vasárnap este 20:30-kor rendezett Konferencia Liga-selejtezőben. Azért volt a FC Viitorul a playout első helyén végző Chindia Târgoviște ellenfele, mert a második, illetve harmadik helyezett Aradi UTA és Medgyesi Gaz Metan nem rendelkezik nemzetközi licenccel.   

A Buzăuban rendezett összecsapást a pályaválasztónak számító Chindia kezdte jobban, Emil Săndoi tanítványai a 6. percben megszerezték a vezetést Daniel Popa találatával. A hátrányba került Viitorul nagy nyomást helyezett ellenfelére, ennek eredményeként a 38. percben sikerült egyenlítenie és a csapatok döntetlennel vonulhattak szünetre.

A második félidő is egy gyors góllal indult, viszont ez alkalommal a Chindia hálója rezgett meg, Ely Fernandes a tizenhatos közepéről lőtt kapufás gólt. Jött az újabb egyenlítés, a 64. percben Vadim Rață 20 méteres bombája után ismét egálra álltak a felek. A hosszabbítás felé tartó találkozó a 86. percben dőlt el, amikor Tsoumou bevette Aioani kapuját és a FC Viitorul készülhet a vasárnapi, Sepsi OSK elleni Konferencia Liga-selejtezőre.

Konferencia Liga, alsóházi selejtező
Chindia Târgoviște–FC Viitorul 2-3
gólszerzők: D. Popa 7, Rață 64 ill. Artean 38, Ely 49, Tsoumou 86

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?