Európa Konferencia-liga: felvidéki vagy máltai ellenféllel kezd a Sepsi OSK

A nagyszombati (Trnava) FC Spartak vagy a máltai Mosta FC lesz a Sepsi OSK ellenfele a harmadik számú európai labdarúgó klubtorna, a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában.

Az európai szövetség nyoni székhelyén tartott sorsoláson eldőlt, hogy a július 22-én és 29-én esedékes párharcot idegenben kezdi a sepsiszentgyörgyi csapat, és a visszavágót játssza hazai pályán az 1. fordulóból továbbjutó majdani ellenfelével.

A székelyföldi klub története eddig legnagyobb sikerét értel el azzal, hogy a román élvonalbeli bajnokság (Liga 1) legutóbbi idényében a negyedik helyen zárt, majd megnyerte az európai kupaszereplésért rendezett párharcot.

A többi román csapat isa 2. fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe: a bajnoki harmadik helyezett, de a kupagyőzelem jogán induló Universitatea Craiova a Laçi (albán)–Podgorica (montenegrói) párharc győztesével játszik majd (előbb hazai pályán), az ezüstérmes FCSB pedig a kazahsztáni Sahtyor Karagandi FK-val vív meg a 3. fordulóba jutásért (a bukarestiek kezdenek azai pályán).

A Magyar Kupa-győztes Újpest FC a liechtensteini Vaduz ellen kezd az első alkalommal kiírt Európa Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában. A lila-fehérek hazai pályán kezdik a párharcot.

A másik két, már az első fordulóban bemutatkozó magyar csapat közül a bajnoki ezüstérmes Puskás Akadémia a lett RFS vagy a feröeri KÍ Klaksvík együttesével találkozik, amennyiben a nyitókörben túljut a finn Inter Turkun. A felcsútiak idegenben kezdenének. A bajnoki bronzérmes MOL Fehérvár FC-re az örmény Ararat Jereván után – siker esetén – az észt Paide Linnameeskond és a lengyel Slask Wroclaw párharcának győztese vár, az első felvonást hazai pályán játszaná.

Kapcsolódók

Kimaradt?