Hazai pályán játszhatja nemzetközi mérkőzéseit a Sepsi OSK

A Sepsi OSK hazai pályán, a Szemerja negyedbeli stadionban játszhatja az európai Konferencia Liga-mérkőzéseit, miután a létesítmény megkapta az UEFA 2-es minősítést, számolt be Diószegi László.

A sepsiszentgyörgyi focicsapat tulajdonosa szerint az elmúlt hetekben folyamatosan dolgoztak a stadionban, hogy fel tudják készíteni az Európai Labdarúgó Szövetség elvárásainak megfelelően, és minden szerdán fényképeket küldtek az UEFA-nak arról, hogyan haladnak a munkálatokkal.

Diószegi László szerint a szemerjai stadionban újra kellett építeni a lépcsőket, több magas zászlótartó oszlopot kellett állítani, aszfaltot önteni és egy új, 30 négyzetméteres öltözőt is kellett építeni. Az UEFA a sepsiszentgyörgyiek által vártnál is hamarabb megadta az engedélyt a pálya használatára.

Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa | Fotók: Dávid Attila

A labdarúgóklub tulajdonosa megköszönte a stábnak és a munkálatokban részt vevő cégeknek a segítséget, és rámutatott: a sepsiszentgyörgyiek álma, hogy európai kupasorozatban játsszon a csapat, most vált teljessé. Amennyiben a sepsiszentgyörgyi stadionra nem kaptak volna megfelelő minősítést, a piros-fehér csapat Ploiești-en játszotta volna „hazai” mérkőzéseit.

Diószegi László rámutatott: Sepsiszentgyörgy az első kelet-európai kisváros, amelynek két UEFA minősítésnek megfelelő stadionja is lesz, egyik az UEFA 2-es besorolású szemerjai stadion, a másik pedig az átadás előtt álló, a Sepsi Aréna melletti új stadion, amelynek már UEFA 4-es besorolása lesz, így ebben már magasabb rangú mérkőzéseknek is helyet adhatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Sepsi OSK ellenfele a nagyszombati (Trnava) FC Spartak és a máltai Mosta FC összecsapás nyertese lesz a harmadik számú európai labdarúgó klubtorna, a Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában. Diószegi László kifejtette: érzése szerint a felvidéki FC Spartak lesz majd a sepsiszentgyörgyi csapat ellenfele. A párharcot július 22-én idegenben kezdi majd a piros-fehér csapat, ahová a járványügyi szabályok miatt nem kísérhetik el a szurkolók.

A visszavágót július 29-én hazai pályán játssza. A sepsiszentgyörgyi klubtulajdonos abban bízik, a hatóságok megengedik, hogy a stadion felét elfoglalják a szurkolók, így 2400 néző előtt játszhatná európai kupamérkőzését a Sepsi OSK.

A székelyföldi klub története eddig legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a román élvonalbeli bajnokság legutóbbi idényében a negyedik helyen zárt, majd megnyerte az európai kupaszereplésért rendezett párharcot.

Kapcsolódók

Kimaradt?