Konferencia Liga: a TVR1 közvetíti a Sepsi OSK ljubljanai mérkőzését

Egy héttel azt követően, hogy a nemzetközi kupákban érdekelt négy romániai csapat közül egyetlenként nem került képernyőre, nagyot fordult a világ a Sepsi OSK-val: szerda koradélután bejelentették, hogy az Olimpija Ljubljana elleni Konferencia Liga összecsapást a román köztelevízió 1-es csatornáján (TVR1) közvetítik csütörtök este 20 órai kezdettel.

Mint korábban írtuk, a háromszékiek múlt csütörtökön a hátrányból fordítva tudtak 3-1-re nyerni, és ezzel két gólos előnyt szereztek a csütörtöki visszavágóra.

Az első mérkőzés előtt a Sepsi OSK vezetősége nehezményezte, hogy egyetlen a sportcsatorna sem volt hajlandó műsorra tűzni a háromszékiek mérkőzését. A tévéadók részéről azt a választ kapták Diószegiék, hogy „a Sepsi OSK senkit sem érdekel, nem tudják értékesíteni a reklámidőt”. Ezt követően a székelyföldi alakulat űgy döntött, hogy - az Erdélyi Magyar Televízióval együttműködésben – saját Facebook-oldalán biztosítja a stadionba kilátogatni nem tudók számára a mérkőzés megtekintését. A meccs utáni napon már azt rótták fel a Sepsi OSK-nak, hogy a közvetítés nyelve magyar volt, úgymond a klub semmibe vette román anyanyelvű szurkolóit.

A Konferencia Ligában négy romániai csapat érdekelt, a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR, a Román Kupa-győztes Sepsi OSK, a FCSB és a CSU Craiova. Szerda délelőttig úgy volt, hogy csak a két dél-romániai csapat „kerül képernyőre”: a FCSB–Szaburtalo mérkőzést (csütörtök, 20:00) a DigiSport1 és PrimaSport1, a CSU Craiova–Vllzania találkozót (csütörtök, 20:30) a DigiSport2 és PrimaSport2 közvetíti. Az andorrai bajnok Inter Club d'Escaldes ellen szereplő Kolozsvári CFR - hasonlóképpen a Sepsi OSK-hoz – saját Facebook-oldalán közvetíti szerda délután 18:00 órakor kezdődő összecsapását. 

Fotó: Sepsi OSKEzért aztán óriási meglepetésként érkezett a hír, hogy az Olimpija Ljubljana–Sepsi OSK találkozót a TRV1 tűzte műsorra csütörtök este 20:00 órakor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?