banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTVE - Konferencia Liga: hátrányból fordítva győzött a Sepsi OSK

FRISSÍTVE: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is megtekintette csütörtök este a Sepsi OSK-Olimpija Ljubljana Konferencia Liga-mérkőzést Sepsiszentgyörgyön, ahol a háromszékiek hátrányból fordítva szereztek két gólos előnyt (3-1) az egy hét múlva esedékes visszavágóra. 

Orbán Viktor magyar kormányfő Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a magyar parlament külügyi bizottságának elnöke, Antal Árpád eepsiszentgyörgyi polgármester és Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosának társaságában látható a Sepsi Rádió felvételein, amelyek a Sepsi Aréna mellett készültek csütörtök kora este.

A közel telt házas találkozón a vendégek már a 4. percben előnyhöz jutottak Seslar góljával. A pillanatnyi rövidzárlatot követően a Sepsi OSK játékosai magukhoz tértek és a 18. percben Balasa állt közel az egyenlítéshez, viszont fejese fölé szállt.

Ezt követően a meddő mezőnyjátékot láthatott a háromszéki közönség, de a szünet előtti percek ismét "élettel töltötték meg" a mérkőzést: a venezuelai Mario Rondón próbálkozása a felső lécről pattant vissza, majd a hosszabbításban a Balasa által kiharcolt tizenegyesből Marius Ștefănescu - második próbálkozásra - megszerezte az egyenlítő gólt.

A legjobbkor érkezett egyenlítő találat új lendületet adott a Sepsi OSK-nak, a második félidő elején Catalin Golofca kétszer is közel állt a gólszerzéshez, de az az Olimpija kapusa hárítani tudta kísérleteit. Továbbra a sepsiszentgyörgyi gárda játszott veszélyesebben, és a 66. percben újabb tizenegyeshez jutott, az Olimpija gólszerzőjét, Seslart pedig kiállították. A labda elé a sértett, kevéssel korábban csereként beállt Tudorie állt, akinek lövését azonban kivédte Vidovsek.

Az egyre nagyobb fölényben játszó Sepsi OSK számára a végjáték hozta meg a hőn áhított vezetést: a a 84. percben egy szögletet követően Nicolae Păun közelről megszerezte a vezető találatot, majd a hosszabbítás perceiben Karamatic is "kisegítette" a Sepsi OSK-t egy öngóllal, így a háromszékiek 3-1-es előnnyel utazhatnak egy hét múlva a szlovén fővárosban esedékes visszavágóra.

Labdarúgó Európa Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló
Sepsi OSK–Olimpija Ljubljana 3–1 (1–1)
Gólszerzők: Ștefănescu (45+2.), Păun (84.), Karamatic (90+3., öngól), illetve Saslar (4.)

Magyarország miniszterelnöke szombaton délelőtt tartja meg immár hagyományos tusványosi beszédét Tusnádfürdőn. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?