Új edzővel és új stadionban zárta az eddigi legsikeresebb idényét a Sepsi OSK

Katasztrofális kezdés után, új edzővel és új standionban zárta az idényt a Sepsi OSK labdarúgócsapat. Diószegi László alapító-klubtulajdonos és Hadnagy Attila klubigazgató szerdán Sepsiszentgyörgyön értékelte az elmúlt idényt és fogalmazta meg a hamarosan kezdődő bajnokság célkitűzéseit.

Diószegi László kifejtette, hogy két nehéz év után végre a nézők, szurkolók is jelen lehettek a mérkőzéseken. Visszaemlékezett az új stadion tavaly októberi átadására, amelyet követően jelentősen nőtt a nézők száma a lelátókon.

További kiemelkedő mozzanatként említette meg, hogy a csapat az elmúlt idényben vált meg Leo Grozavu vezetőedzőtől és Cristiano Bergodit fogadták a helyébe. A stadionavató Voluntari elleni vereséggel végződő meccset követő időszakot azonban diadalmenetként jellemezte, míg a Román Kupa-győzelem volt a hab a tortán, amelyet a Kolozsvári CFR elleni, Aradon játszott Szuperkupa elnyerése követett.

A jövőbe tekintve kiemelte a kupagyőzelemmel járó Európa Konferecialigában való részvétel fontosságát is. „Arra biztatok mindenkit, hogy jöjjenek, szurkoljanak nekünk. Legyen telt házas meccsünk jövő csütörtökön, amikor a Konferencialigában játszunk. Az ellenfél egyelőre nem ismert, mert ezután derül ki, hogy az Olimpija Ljubljana vagy a Differdange lesz az. Bárkivel fogunk játszani, az hatalmas dolog lesz” – fogalmazott az alapító-klubtulajdonos.

Kifejtette, hogy az utánpótlás-nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek annak érdekében, hogy minél több tehetséges sepsiszentgyörgyi és környékbeli játékos jusson lehetőséghez. Bejelentette, hogy az utánpótlás szakvezető osztály élére Suciu Valentint nevezte ki, aki a felnőtt csapattal ért el óriási eredményeket korábban.

Hadnagy Attila klubigazgató szintén az elmúlt idény értékelésével kezdte felszólalását, mint fogalmazott jócskán voltak „szerencsétlen mérkőzések” is, de köszönetet mondott Leo Grozavunak, amiért történelmet írt, negyedik helyen végzett vele a csapat a korábbi bajnokságban. Ugyanakkor jó döntésnek nevezte Cristiano Bergodi meghívását, hiszen „szenzációs eredményeket” értek el vele.

„Hihetetlen évet, bajnokságot zártunk. Nem akarunk megállni, folytatjuk. Magasra tettük a mércét, és biztos, hogy sokkal nehezebb lesz a következő idény, mivel olyan csapatok tértek vissza, mint a Petrolul Ploieşti és az U Kolozsvár, és sok másik csapat megerősödött. Úgyhogy az első hat helyért legalább tíz-tizenkét csapat fog harcolni. Ránk is jobban fognak figyelni, felnéznek ránk, félnek tőlünk, ezért kemény mérkőzések előtt állunk. A fő cél a felsőházba jutás” – fogalmazta meg a klubigazgató.

(Címlapkép: Sepsi OSK/Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?