Több ezren ünnepelték Sepsiszentgyörgy főterén a Sepsi OSK kupagyőzelmét

Több ezren ünnepelték péntek délután Sepsiszentgyörgy főterén a Sepsi OSK labdarúgócsapatot, mely csütörtök este a Voluntari legyőzésével elhódította a Román Kupát.

Fotó: Antal Árpád Facebook-oldala

A játékosokat és a szakmai stábot, valamint a klub vezetését a turisták szállítására szolgáló Sepsi Tour kisvonat vitte körbe a városban, hogy megérkezzenek a kupával a főtérre, ahol összegyűlt az ünneplő tömeg.

Antal Árpád polgármester köszönetet mondott minden székelyföldinek, aki csütörtökön Bukarestben szurkolt a csapatnak. Hozzátette: a fővárosban sikerült megmutatni, hogy erős közösség áll az együttes mögött. Úgy vélte: Diószegi László klubtulajdonos egy évtizeddel ezelőtti álma mára az egész régió álmává vált. „Mutassuk meg a román barátainknak, hogy jobbak vagyunk, erősebbek vagyunk, civilizáltabbak vagyunk” – biztatta az ünneplő tömeget a polgármester.

Szép volt fiúk! Román Kupa Székelyföldön!

Szép volt fiúk! Román Kupa Székelyföldön!

Közzétette: Sepsi OSK szurkolók hivatalos oldala-Suporteri-Fans page – 2022. május 20., péntek

Diószegi László elmondta: 2011-ben, amikor elindította a klubot, csak arról álmodott, hogy öt éven belül a másodosztályba vezesse, „azután pedig lesz, ami lesz”. „De mi nyakas székelyek vagyunk, megmutatjuk, hogy nem elégedünk meg a második ligával, mindig elsők akarunk lenni” – tette hozzá. A klubtulajdonos kijelentette: a Sepsi OSK lassan európai klubbá válik, az európai együttesek azonban még nem tudják, hogy a székelyföldi csapat idén nemcsak statisztának megy a Konferencia-ligába.

Cristiano Bergodi vezetőedző köszönetet mondott mindazoknak, akik elkísérték Bukarestbe a gárdát, és fergeteges hangulatot teremtettek a Giuleşti stadionban. Ezt követően egyenként szólították a színpadra a játékosokat és a stáb tagjait, akik nevét hosszasan skandálta a közönség. A játékosok némelyike a gyermekével a kezében lépett a pódiumra.

Az este folyamán a székelyudvarhelyi Transylvanium együttes koncertezett a főtéren, a városvezetés pedig estére tűzijátékot ígért az ünneplő tömegnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?