Legyőzte a címvédőt a Sepsi OSK a Román Kupa elődöntőjének első meccsén

A labdarúgó Román Kupa szerda esti elődöntőjében 2–1-re nyert hazai pályán a Sepsi OSK a címvédő Universitatea Craiova ellen.

Érthető a sepsiszentgyörgyiek öröme, előnyt szereztek a címvédő ellen | Fotó: Sepsi OSK Facebook-oldalA bajnokságban nem az elvárásoknak megfelelően szerepelt eddig a sepsiszentgyörgyi csapat, hiszen nem sikerült bejutnia a felsőházi rájátszást érő első hat együttes közé, éppen ezért a Román Kupában igyekszik kárpótolni a drukkereket Cristiano Bergodi vezetőedző legénysége.

A Sepsi OSK egyedüli alsóházi csapatként jutott be a legjobb négy közé az egyenes kieséses küzdelemsorozatban, és eddigi jó kupaformáját átmentette a szerda esti meccsre, amikor is a címvédő Universitatea Craiovát fogadta, s már negyedóra múltán vezetéshez is jutott. Egy jobboldali támadás végén Ștefănescu számára csak formalitást jelentett közelről az üres kapuba pofozni a labdát.

Térfélcsere után magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, és tíz perccel a szünetet követően ki is egyenlítettek. A játékvezető Gustavo eséséért ítélt tizenegyest, amit Ivan kíméletlenül értékesített (Niczuly kapus jó irányba vetődött, de nem volt esélye beleérni az erővel helyezett labdába).

Igazán veszélyes helyzetek nélkül teltek a hátralévő percek, már úgy tűnt, hogy az Universitatea megelégszik a döntetlennel, a székelyföldiek meg egy épkézláb kapura lövést sem tudnak összehozni, amikor egy ellentámadás végén Golofca kapott balról beadást, átvétel után egyet tolt a labdán, majd 16 méterről a kapuba helyezett, előnyhöz juttatva a hazaiakat a jövő hónapban esedékes visszavágó előtt (a gólszerző sérülés miatt cserét kért még középkezdés előtt).

A Sepsi OSK egy lépésre áll 2020-as bravúrjának, a kupadöntőbe jutás megismétlésétől (akkor a FCSB ellen 1–0-ra elveszítette a finálét).

Román Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés:
Sepsi OSK–Universitatea Craiova 2–1 (1–0), gólszerzők: Ștefănescu (14.), Golofca (87.), illetve Ivan (55., 11-esből).
Kedden: FC Voluntari–FC Argeș 2–0.
A visszavágókat május 10–12. között rendezik meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?