Jogi lépéseket tervez az MTVA a Román Kupa-döntő közvetítésének akadályozása miatt

A július 13-i megállapodás ellenére mégsem közvetíthette a labdarúgó Román Kupa szerda esti döntőjét a magyar közszolgálati sportcsatorna. Mint beszámoltunk róla, a román tévések egy órával a meccs kezdete előtt közölték Budapesttel, hogy nem rendelkeznek a közvetítés nemzetközi jogaival, ezért nem továbbíthatják a jelet.

Szerda este először szerepelt a Román Kupa döntőjében székelyföldi csapat. Úgy tűnt az M4 Sport élőben közvetíti a bukaresti FCSB és a Sepsi OSK összecsapását, de nem sokkal a találkozó kezdete előtt a románok jelezték, nincs náluk a közvetítési jog – írták az m4sport.hu portálon.

A közszolgálati sportcsatorna szerint ez azért is furcsa, mert napokkal korábban megerősítették, hogy ők rendelkeznek a találkozó közvetítési jogával. „Az M4 Sport meg is állapodott velük a közvetítésről, amely azonban a fent említettek miatt mégsem jött létre. A műholdjelet kódolták, így legnagyobb sajnálatunkra nem tudtuk közvetíteni a találkozót, megkeresésünkre nem jeleztek vissza” – tették hozzá.

A román kollégák bő egy órával a Sepsi–FCSB kupadöntő előtt közölték, hogy a korábbi állításukkal ellentétben nincs...

Közzétette: M4Sport – 2020. július 22., szerda

 

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jogi lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.

„Megkérdeztük azt a céget, amelyikkel kötöttük ezt a szerződést, hogy rendelkezik-e a kupadöntő jogaival. Július 13-án az volt a válasz, hogy igen, rendelkeznek. Ennek megfelelően készültünk, vártuk a találkozót, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora jelentőséggel bír. Ehhez képest bő egy órával a találkozó kezdetét megelőzően kaptunk egy nagyon kedves e-mailt, hogy elnézést kérnek a kellemetlenségért, de még sincs náluk a nemzetközi joga ennek a találkozónak, úgyhogy nem tudják odaadni, ezért aztán a jelet, amit addig nem kódoltak, elkezdték kódolni, és ahhoz mi már nem kaptunk jelszót. A lényeg, hogy sajnos ezt a mérkőzést most nem tudtuk közvetíteni. Természetesen megtesszük a jogi lépéseket” – nyilatkozta Székely Dávid.

A kupát végül a FCSB hódította el, mivel a döntőben 1–0-ra legyőzte a Sepsi OSK együttesét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?