Román Kupa: kiütéses Sepsi-győzelem az elődöntő első meccsén

Hátrányból fordítva magabiztos győzelmet aratott a Sepsi OSK a labdarúgó Román Kupa elődöntőjének szerda esti első meccsén, biztató előnyt szerezve a Poli Iași elleni moldvai visszavágóra.

Amilyen rosszul kezdődött a hazaiak számára a sepsiszentgyörgyi mérkőzés, olyan jól végződött...

A 3. percben egy vendégszöglet után a bíró a tizenegyespontra mutatott, amiért Leo Grozavu heves tiltakozásban tört ki, erre Ovidiu Hațegan aradi sporttárs piros lappal a lelátóra küldte a magából kikelt Sepsi-edzőt. Hogy a helyzet nehezebb legyen, Andrei Cristea belőtte a tizenegyest, korán előnyhöz juttatva a jászvásáriakat.

Az igen agilis Fülöp Loránd próbálkozott a legtöbbet, hogy kiegyenlítse a hátrányt – egyik fejesénél a kapufa akadályozta meg a gólszerzést –, de ez végül a pályán „jól látó” Achahbarnak jött össze egy 16 méterről eleresztett lövéssel.

Ahogy addig is, a Sepsi diktálta az iramot a folytatásban, és a második félidőben összejött a gól is a sokat hajtó Fülöpnek: egy jobbról érkező labdát fejelt a Poli hálójába. Bátyja, a szünetben beállt István ívelte be a aszögletet.

Miután a háromszékiek a maguk javára fordították az eredményt, már csak az volt a kérdés, mikor következik a „levegőben lógó” újabb gól. A választ Achahbar adta meg negyed órával a vége előtt, pár perc múlva pedig Carnat jobb oldali beadását bevédte a vendégek kapusa, végleg megrogyasztva a bajnokságban is kullogó moldvaiakat. A csereként beállt Karanovic elegáns fejese már a k. o.-t jelentette...

A Sepsi jól szervezett és magabiztos játékkal nyerte meg az elődöntő első meccsét, és a visszavágó előtt mát a sorozat döntőjében érezheti magát a székelyföldi csapat.

Román Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Sepsi OSK–Poli Iași 5–1, gólszerzők: Achahbar (25. és 75. p.), Fülöp L. (52. p.), Carnat (79. p.), Karanovic (86. p.), illetve A. Cristea (3. p., 11-esből); csütörtökön (20.00): Dinamo–FCSB. A visszavágókat július 8-án rendezik.

(Nyitókép: Karanovic fejese és a Sepsi ötödik gólja | Forrás: digisport.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?