Megismételte a történelmi sikerét a Sepsi OSK: bejutott a kupadöntőbe

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata megismételte története eddigi legnagyobb sikerét: a Román Kupa elődöntőjének csütörtök esti visszavágóján is legyőzte a címvédő Universitatea Craiovát, ezzel 2020 után másodszor is bejutott a sorozat fináléjába.

A piros-fehér mezes székelyföldiek ellenfelük fölé magasodtak | Fotó: AgerpresA székelyföldi csapat 2–1-es előnnyel utazott az olténiai visszavágóra, amelyet a nagy tét miatt ideges hangulatban kezdtek a csapatok, eleinte többet foglalkoztak a „babával”, mint a labdával. Gól nélküli első félidőt követően a Sepsi OSK ahelyett, hogy az első meccsen szerzett előny tudatában óvatoskodásra rendezkedett volna be, magához ragadta a kezdeményezést, aminek meg is lett az eredménye: egy előrevágott labdával – az első meccsen is eredményes – Ștefănescu lódult meg, és szólója végén Pigliacelli kapus lába között a hálóba lőtte a labdát.

A hajrában a hazaiak elvesztették a fejüket, a csapatkapitány Bancu például a 86. percben – Zidane 2006-os vb-döntőben bemutatott „produkcióját” lemásolva – gyomorszájon fejelte Asovszkit, majd a földön fekvő vendégjátékost a labdával is fejbe dobta, amiért a játékvezető kiállította, így a címvédő csúfosan búcsúzott a kupától.

A Sepsi OSK a bajnokságban nem jutott be a felsőházi rájátszásba, viszont a kupadöntővel – esetleg a serleg elnyerésével – megmentheti az idei szezonját (a háromszéki csapatnak az alsóházból is van még esélye kijutni a nemzetközi porondra).

A piros-fehérek 2020-ban történetük eddigi legnagyobb sikerét elérve szerepelhettek a fináléban, de a ploiești-i meccsen 1–0-ra kikaptak a bukaresti FCSB-től. Május 19-én, a fővárosi Rapid-stadionban az FC Voluntari ellen javíthatnak kupadöntős mérlegükön.

Román Kupa, elődöntő, visszavágó:
Universitatea Craiova–Sepsi OSK 0–1, gólszerző: Ștefănescu (66.); továbbjutott a Sepsi OSK 3–1-es összesítéssel.
Szerdán: FC Argeș–FC Voluntari 0–1, továbbjutott az FC Voluntari 3–0-s összesítéssel.

Kapcsolódók

Kimaradt?