A kupában javított a Sepsi OSK

Győzött az FCU Craiova 1948 vendégeként és a legjobb nyolc közé jutott a bajnokságban bukdácsoló Sepsi OSK labdarúgócsapata. A háromszékiek kapusuk nélkül játszottak az utolsó percekben.

Szörényváron (Drobeta-Turnu Severin) lépett pályára csütörtökön este a Sepsi OSK csapata a labdarúgó román kupa nyolcaddöntőjében az FCU Craiova 1948 ellen. A bajnokságban gyengén teljesítő háromszékieknek fontos volt a jó kupaszereplés, ezért a legjobb összeállításban futottak ki az olténiai csapat otthonában.

Jó iramú játékot hozott az első félidő, felváltva kerültek veszélybe a kapuk, mindkét csapat több gólszerzési lehetőséget is kidolgozott. A Sepsi részéről Mitrea és Ștefănescu is nagy helyzetben rontott, míg a hazaiaktól Bălan veszélyeztetett. A vendégek letámadása a 37. percben góllá érett, Achachbar lövése Gajicon megpattanva talált utat Popa hálójába (0-1). Szünetig nem változott az eredmény, Sepsi-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész nem hozott gyökeres változást, a Sepsi magabiztosan őrizte előnyét, ellentámadásokból pedig továbbra is veszélyes volt. Az igazi izgalmak a mérkőzés utolsó perceire maradtak. Előbb a hazai csapatból Kovacic jutott a kiállítás sorsára, majd Niczuly is megkapta a második sárga lapját, így kapus nélkül maradt a Sepsi. Aganovic védte a végjátékban a piros-fehérek hálóját.

A Sepsi OSK összességében megérdemelten jutott a Román Kupa legjobb nyolc csapata közé és önbizalommal telve várhatja a hétvégi, Dinamo elleni bajnoki találkozót.

Román Kupa, nyolcaddöntő
FCU Craiova1948 – Sepsi OSK 0–1 (0–1)
FCU Craiova 1948: Popa – Negru, Kovacic, Gajic, Huyghebaert (Bușu, 73.) – Baeten (Vieira, 55.), Asamoah, Van Durmen (Raicea, 55.) – Sidibe, Bălan (Ondaan, 73.), Marquet. Edző: Flavius Stoican Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu (Ispas, 79.) – Gonzalez, Păun, Achahbar (Aganovic, 79.) – Askovski (Bărbuț, 67.), Ștefănescu (Golofca, 89.), Luckassen (Csuncsukov, 79.). Edző: Cristiano Bergodi
További eredmények:
Temesvári SSU Poli–FC Rapid 2–0
FC Buzău–Dunărea Călăraşi 3–0
Nagybányai Minaur–Universitatea Craiova 0–4
Bukaresti Dinamo–FC Argeș 0–1
Medgyesi Gaz Metan–Chindia Târgoviște 0–1
ACSO Filiaşi–FC Hermannstadt 1–1, 2–2 – a büntetőkkel 4–3
FC Voluntari–FCSB – a FCSB visszalépése miatt a Voluntari játék nélkül jutott tovább

(Borítókép: Archív | Sepsi OSK)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?