Liga 1: az új edző sem tudott csodát tenni a Sepsi OSK-val

Vereséggel avatta fel a vadonatúj Sepsi OSK Arénát a háromszéki alakulat. Az európai színvonalú létesítményben lejátszott első mérkőzésen egy góllal kapott ki a héten új edzővel készülő csapat. A piros-fehérek csupán a második félidőben nyújtottak elfogadható teljesítményt, ám ez kevésnek bizonyult a boldogsághoz, ráadásul büntetőt is hibáztak.

Különösebb felhajtás nélkül, a soron következő, FC Voluntari elleni bajnoki mérkőzéssel avatták fel a Sepsi OSK új otthonát. A Sepsi OSK Aréna hivatalos átadó ünnepsége a fokozódó járványügyi helyzet miatt elmaradt, szintén a koronavírusnak köszönhetően csupán 2400 néző láthatta, ahogyan kifutott a pályára a héten már az új vezetőedzővel, Cristiano Bergodival készülő háromszéki alakulat.

Nem mondhatni, hogy egymásnak estek a felek a szakadó esőben elkezdődő találkozón, először Niczuly Rolandnak akadt védenivalója, bő negyed óra játék után Costin távoliját hatástalanította a hazai hálóőr. A 22. percben azonban már a kapus sem segíthetett, a védők ügyetlenkedését Costin használta ki, aki kissé jobbra kisodródva lőtt a hosszú felsőbe (0-1). Támadásban maradt a Voluntari, a Sepsi láthatóan nem találta a ritmust, könnyen növelhették volna a vendégek a különbséget a gólt követő periódusban. A félidő végéhez közeledve némileg magára talált az OSK, ám igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a piros-fehérek.

A második félidőt úgy kezdték a hazaiak, ahogy egy hátrányban levő csapatnak illik, igyekeztek nyomás alatt tartani Popa kapuját, ám újabb találatot a látogatók szereztek. Az 54. percben egy hazai szögletet követő ellentámadás végén Rață helyezett hajszálpontosan Niczuly kapujába. Ezzel a Voluntari mindkét kaput felavatta (0-2).A körülmények már európaiak, a csapatnak még van hova fejlődnie | A szerző felvételei

Megrázta magát a székelyföldi csapat, és sorra vezette a veszélyes támadásokat, ám vagy az irányzékkal volt baj, vagy a jó napot kifogó Popa hárított. A 65. percben nagy lehetőséget kapott az OSK, Achahbar harcolt ki büntetőt. Luckassen állt a labda mögé, ám gyengén végezte el a 11-est, és Popa hárítani tudott.

Hosszú időn keresztül nem változott a játék képe, nyomtak a házigazdák becsülettel, de nem tudtak közelebb zárkózni. Egészen a 80. percig kellett várni, hogy először igazán megjöjjön a lelátó hangja: a csereként beállt Bojic megpattanó átlövése utat talált Popa kapujába (1-2).

A ráadás perceiben két alkalommal is kecsegtető helyzetből lőhettek szabadrúgást a hazaiak, ám az eredmény nem változott, a Voluntari elvitte a három pontot a Sepsi Arénából. A hazai híveket legfeljebb az utolsó fél órában látott játék vigasztalhatta. Ám az igyekezetért ezúttal nem járt jutalom, vereséggel avatta új otthonát az OSK.

Labdarúgó 1. Liga, 12. forduló
Sepsi OSK–FC Voluntari 1–2 (0–1)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 2400 néző
Gólszerzők: Bojic (80.), ill. Costin (22.), Rață (54.)
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, De Sousa, Mitrea, Ipsas – Achahbar (Bojic 70.), Fofana (Chunchukov, 78.), Golofca (Ștefănescu, 70.) – Bărbuț (Askovski, 62.), Luckassen, Aganovic (Păun, 62.) Edző: Cristiano Bergodi
FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Meleke (Achim, 90.), Tamaș, Armaș, Briceag – Costin, Droppa, Rață (Tavares, 90.) – Nemec (Fülöp L., 72.), Gheorghe (Lopes, 82.). Edző: Liviu Ciobotariu

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?