Elmarad a Sepsi OSK stadionavatója

Fotó: Sepsi OSKA koronavírus-járvány egyre aggasztóbb hazai adatai miatt elmarad a Sepsi OSK október 8-ára tervezett stadionavatója. Hír még a székelyföldi klub háza táján, hogy valószínűleg távozik a csapat vezetőedzője, Leo Grozavu.

Fájdalmas döntést hozott a labdarúgás rajongói számára Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa. Az üzletember-klubtulajdonos a Sepsi Rádió keddi, élő adásában jelentette be az esemény elhalasztását. „Nehéz kimondanom: elmarad a stadionavató. Ez egy ünnep, nem az én ünnepem, nem csak a mi klubunk ünnepe, hanem mindannyiunk ünnepe. Én nem tudok elképzelni olyan stadionavatót, ahol nem lehet jelen 8 ezer ember. Egyedül nem fogunk ünnepelni” – fogalmazott Diószegi. Hozzátette: reményei szerint tavasszal meg tudják rendezni az eseményt.

A tulajdonos megosztotta azt is, hogy a csapat a stadiont használatba fogja venni, az október 16-ára tervezett, Voluntari elleni bajnoki mérkőzést szeretnék már az új létesítményben megrendezni. Diószegi László kiemelte: a stadion csaknem teljesen készen van, a szükséges hatósági engedélyekkel is rendelkeznek a működtetéshez.

A stadionavatón a felvidéki Dunaszerdahelyi AC lett volna az OSK ellenfele. Diószegi László elmondta: a meghívott csapat is fontolgatta a lemondást a növekvő romániai esetszámok miatt.

A rádióbeszélgetés során Diószegi László utalást tett arra is, hogy a csapat vártnál gyengébb szereplése miatt más döntést is hozott. A Sepsi OSK szurkolók hivatalos Facebook-oldalán megjelent információk szerint a tulajdonos megköszöni az eddigi vezetőedző, Leo Grozavu munkáját, így a szakember várhatóan a napokban távozni fog a csapat éléről.

(Borítókép: Sepsi OSK Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?