Sepsi OSK: bemutatták Cristiano Bergodit – vele játsszák az új stadion első meccsét

Két fontos esemény történik ezen a héten az első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Sepsi OSK háza táján: hétfőn elkezdte a munkát Cristiano Bergodi, az új vezetőedző, azzal a reménnyel, hogy szombaton az FC Voluntari elleni mérkőzésen győzelemmel „avatják fel” a sepsiszentgyörgyi csapat új stadiont.

A Sepsi OSK vezetőségének elvárása és Cristiano Bergodi célkitűzése, hogy visszavezeti a háromszéki csapatot a hazai bajnokság felsőházába, azaz az első hat csapat közé hangzott el a hétfői bemutatkozó sajtótájékoztatón.

Nem vagyunk az a csapat, amely gyakran cseréli az edzőjét. Megtaláltuk a trénert Cristiano Bergodi személyében, akivel helyre tudjuk hozni azt, amit az utóbbi időben elszúrtunk. Reméljük, rövid időn belül jönnek a győzelmek, és visszaverekedjük magunkat oda, ahol a helyünk van, a felsőházban, az első hat csapat között” fogalmazta meg Diószegi László.

A Sepsi OSK tulajdonosának meggyőződése, hogy jó döntést hoztak, hiszen az 56 éves olasz tréner komolyságáról híres, jól ismeri a romániai focit és fűti a vágy, hogy visszavigye a csapatot oda, ahol a helye van. Rámutatott, hogy hosszú még a bajnokság, hiszen 19 forduló van hátra, így megfelelő játékkal van esély arra, hogy az első hat csapat közé kerüljön a Sepsi OSK.Diószegi László klubtulajdonos és Cristiano Bergodi, az új tréner | A szerző felvétele

Másodedzőként Luigi Ciarlantini, erőnléti edzőként pedig Colonel Ionel fogja segíteni Cristiano Bergodi vezetőedző munkáját.

25 játékost nem lehetett elküldeni, így az edzőt kellett leváltani

Hadnagy Attila, a sepsiszentgyörgyi klub sportigazgatója értékelte a nemrégiben leváltott Leo Grozavu edző munkáját, akivel sikerült történelmet írnia a csapatnak, hiszen teljesült Diószegi László álma: kijutott a nemzetközi porondra a csapat – ám sajnos a hazai bajnokságban nem remekeltek, ugyanis 11 mérkőzésből mindössze 10 pontot gyűjtöttek. „Váltani kellett, és mivel 25 játékost nem lehet elküldeni, az edzőt kellett leváltani” fogalmazta meg Hadnagy Attila, aki szerint a játékoskeretben sokkal több van, mint amit idáig mutatott, és bíznak abban, hogy Cristiano Bergodi a felsőházba vezeti a csapatot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Cornel Şfaiţer menedzser szerint a hazai fociban is nagy tapasztalattal rendelkező Cristiano Bergodi érkezésével és a szombati stadionavatóval új útra lépett a Sepsi OSK, azt remélik, hogy egy rossz széria után már a hétvégi, FC Voluntari elleni mérkőzésen győzni tud a csapat, amely legutób a nyitó fordulóban nyert (leszámítva a Román Kupa küzdelmeit).

Cristiano Bergodi olaszos támadó játékot ígér

Cristiani Bergodi vasárnap érkezett a háromszéki megyeszékhelyre, és hétfő reggel a bemutatkozó sajtótájékoztató után átvette a csapatot s elkezdte a felkészülést. Az olasz tréner kifejtette: boldogan jött vissza Romániába és a Sepsi OSK-nál eredményeket szeretne elérni.

Megállapította, hogy bár minden tekintetben stabil a sepsiszentgyörgyi klub, a játékoskeretben is van potenciál, mégis le van szakadva az élmezőnytől, amit helyre szeretne hozni. Megfelelő komolysággal és munkával el lehet érni a célt, hogy a playoff-ba kerüljön a csapat – jelentette ki.

#csakazosk Isten hozta! / Bine ați venit! / Benvenuto! Mindig egy csapatért! / Întotdeauna pentru o echipā!

Közzétette: Sepsi OSK – 2021. október 11., hétfő

Cristiano Bergodi elmondta: otthonról is követte a román bajnokságot, a Sepsi OSK-t értékes csapatnak tartja, amely eddig az erőjátékra alapozott. „Változtatni, javítani kell a játékstíluson, minden edzőnek saját munkamódszere van. Én az olasz iskolát képviselem, támadó játékot szeretnék” fogalmazta meg Cristiano Bergodi.

A sepsiszentgyörgyi piros-fehérek szombaton 17.30-kor az új otthonukban, a Sepsi OSK Arénában az FC Voluntari ellen lépnek pályára. A klub szeretné minél nagyobb számú szurkoló jelenlétében avatni az új stadiont, ám ez függ az éppen érvényes járványügyi szabályoktól. A jelenleg érvényes szabályozásnak megfelelően a mérkőzésen azok vehetnek részt, akik a rendezvény előtt legalább 10 nappal megkapták a koronavírus elleni oltás mindkét adagját, vagy fel tudnak mutatni egy 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR tesztet, vagy egy 24 óránál nem régebbi negatív gyorstesztet. Azok is részt vehetnek az eseményen, akik igazolni tudják, hogy átestek a koronavírus-fertőzésen, és az első pozitív teszteredménytől legalább 15 és legtöbb 180 nap telt el. A sepsiszentgyörgyi klub a szombati mérkőzés helyszínén a Sepsi OSK Aréna bejáratánál lehetőséget biztosít a szurkolóknak, hogy helyben végezzék el a gyorstesztet és annak eredménye függvényében lépjenek be a stadionba. Sepsiszentgyörgyön hétfőn 4,08 ezrelékes a 14 napra számolt fertőzöttségi mutató; ha szombatig a városban meghaladja a 6 ezreléket az incidencia, akkor csak oltással rendelkezők vagy a betegségen átesettek lehetnek jelen a lelátókon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?