Legyőzte a Sepsi OSK a felforgatott Ferencvárost

Fotók: fradi.huHáromgólos győzelmet aratott az ausztriai Kössenben lejátszott felkészülési mérkőzésen a Sepsi OSK a Ferencváros ellen szerdán délután. Hiába alakított ki több gólhelyzetet a több alapemberét nélkülöző FTC, a lehetőségeivel jobban gazdálkodó erdélyiek magabiztos sikert arattak.

Felkészüléi mérkőzést játszott egymással Ausztriában a romániai és a magyar kupagyőztes, a Konferencia-ligára készülő Sepsi OSK és a Bajnokok Ligája selejtező előtt álló Ferencváros. A két klub között hagyományosan baráti a kapcsolat, a szentgyörgyi csapat korábbi otthonában például a régi Üllői útról leszerelt székek vannak felszerelve.

Látszott, hogy a kísérletezési, csapatépítési fázisban tart a magyar rekordbajnok, számos alapember nem játszott, lehetőséget kapott viszont több magyar tehetság és az új igazolások is pályára léptek. Tokmac Nguen, Franck Boli, Anderson Esiti és Kristoffer Zachariassen sem szerepelt, ott volt a kezdőben viszont a három új zöld-fehér szerzemény, Mats Knoester, Xavier Mercier és Adama Traoré. Egészségügyi problémák miatt nem ült a kispadon Sztanyiszlav Szcsercseszov sem. 

Az első negyed óra egyértelműen a Fradié volt, ám Niczulynak csupán egyszer kellett igazán nagy védést bemutatnia. Fél óra játék után némi meglepetésre előnybe került az addig jobbára védekezésre kényszerülő székelyföldi alakulat. Dumitrescu rosszul eltalált beadási kísérlete behullott Varga kapujába (0–1). A szünetig hátralévő időben a remek formában játszó sepsi kapuvédő bemutatott még néhány jó védést, az eredmény pedig nem változott.

A folytatásban az OSK lépett fel támadóbb szellemben, aminek a 63. percben meg is lett az eredménye. A szünetben beszálló Mergl kapust egy jókora potyagóllal avatták fel a piros-fehérek, Barbut távoli lövése a lába között talált utat a hálóba (0–2). A Ferencváros továbbra sem találta a jól védekező Sepsi kapujához vezető utat, ha pedig el is jutottak helyzetig a zöldek, Niczuly Roland volt a helyén. A végére maradt még egy Sepsi-gól, Damascan lőtt kapufás gólt, erről valóban nem tehetett a kapus (0–3).

Felkészülés mérkőzés
Ferencváros–Sepsi OSK 0–3 (0–1)
Ausztria, Kössen
Ferencváros: Varga Á. (Mergl, a szünetben) – Botka (Wingo, a szünetben), Iyinbor, Knoester (Kovacevic, 60.), Pászka (Civic, 31.) – Nagy O. (Besic, 60.), Mercier – Katona M. (Vécsei, 60.), Gera D., Lisztes K. (Gavrics, 60.) – A. Traoré (Kaján, 78.)
Sepsi OSK: Niczuly – Askovszki, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu, Francisco Júnior, Aganovic, Barbut, Matei, Gheorghe, Tudorie
Gólszerzők: Dumitrescu (30.), Barbut (63.), Damascan (88.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?