Konferencia Liga: a Maccabi-Szutjeszka párharc győztese vár a Sepsi OSK-ra

A Maccabi Tel Aviv-Szutjeszka Nikszics párharc győztese vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Konferencia Liga 3. selejtezőkörében – feltéve, ha a háromszékieknek sikerül túllépniük a második forduló ellenfelükön, a Nagyszombati Spartak csapatán.

Fotó: Facebook/Sepsi OSKA Leo Grozavu vezette Sepsi OSK három nappal azelőtt tudta meg lehetséges következő ellenfelét, hogy első európai kupamérkőzését lejátszotta volna. Mint ismert, a háromszékiek csütörtök este 20:00 órától Nagyszombaton debütálnak a helyi Spartak ellen az újonnan indított Konferencia Liga 2. Selejtezőkörében. Viszont az UEFA nyon-i székházában már hétfő délután megtartották azt a sorsolást, amelyen – többé-kevésbé - kialakultak a 3. selejtezőkörös párharcok.

A Sepsi OSK, amennyiben az oda-visszavágó összesítésében jobbnak bizonyul szlovákiai ellenfelénél, akkor a 3. fordulóban a Maccabi Tel Aviv-Szutjeszka Nikszics párharc győztesével találkozik. E párharc esélyesének az izraeli csapat számít, a tel aviviak rendszeres résztvevői az európai kupasorozatok csoportköreinek.

A Liga 1 másik két képviselője közül a CSU Craiova „húzott bele” jobban, az oltyánok, amennyiben túljutnak a második selejtezőkörben az albán KF Laci csapatán a belga Anderlechttel csapnak össze. A bajnoki ezüstérmesre az ukrán Kolos Kovalivka vár, de ehhez a 2. selejtezőkörben le kell győznie a kazah Sahtar Karagandit.

A Puskás Akadémia belga vagy norvég, az Újpest pedig svájci vagy albán csapattal találkozhat a KL selejtezőjének harmadik fordulójában. A felcsúti együttes a nyitókörben a finn Inter Turkut búcsúztatta és a második fordulóban a lett FK Rigas FS csapatával mérkőzik meg. Ha a második akadályt is sikerrel veszi Hornyák Zsolt alakulata - amely története során először nyert párharcot a nemzetközi kupaporondon -, a belga Gent és a norvég Valeranga párharcának győztesét kapja.

Az Újpest FC a MOL Magyar Kupa nyerteseként az első körben nem lépett pályára, a második fordulóban pedig a liechtensteini Vaduzzzal találkozik. Amennyiben túljut riválisán, a svájci FC Basel és az albán Partizani összecsapásának továbbutójával kerül össze.

A harmadik fordulós ütközetek első mérkőzéseit augusztus 5-én, a visszavágóit pedig 12-én rendezik. A főtáblára kerüléshez még egy további párharcot kell megnyerni.

Kapcsolódók

Kimaradt?