Konferencia Liga-selejtező: fél lábbal már a 3. körben a Kolozsvári CFR

Három gólos előnnyel utazhat jövő szerdán Andorrába a Kolozsvári CFR a labdarúgó Konferencia Liga 2. Selejtezőkörének visszavágójára az Inter Club d’Escaldes ellen, miután Dan Petrescu tanítványai csütörtök este a Fellegváron 3-0-ra legyőzték a jelentősen alacsonyabb játékerőt képviselő vendégeiket.

Alig 4461 néző előtt tett egy nagy lépést a Kolozsvári CFR a labdarúgó Konferencia Liga 3. selejtezőköre felé csütörtök este azzal, hogy 3-0-ra legyőzte a jelentősen alacsonyabb játékerőt képviselő Inter Club d’Escaldes csapatát. A vasutasok és szurkolóik számára egyértelmű csalódás, hogy a Pjunik Jereván elleni kiesés után „átsoroltak” a harmadik számú európai kupasorozatba, ahol mind az ellenfelek neve és játéktudása, mind pedig a megszerezhető pénzjutalmak eltörpülnek a Bajnokok Ligájához, vagy akár az Európa Ligához képest.

Dan Petrescu ennek ellenére nem bízott semmit a véletlenre, és a rendelkezésére álló legjobb összetételben küldte pályára csapatát, amely már az 5. percben előnyhöz jutott: a nyáron igazolt Jefte Betancor értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt.

A CFR nyomása folyamatos volt a mérkőzés további részében is, és a félidőhöz közeledve ez a mezőnyfölény egy újabb gólban konkretizálódott: a 38. percben Ciprian Deac ugratta ki egy gyönyörű mélységi labdával Jeftét, aki a kapu elé érkező Gabriel Debeljuh elé helyezte a labdát, a horvátnak csak bele kellett tennie a lábát a második gólhoz.

A CFR a szünet után is nyomasztó mezőnyfölényben játszott, de a helyzetek sorra kimaradtak. A 3-0-s végeredményt az andorraiak román légiósa Raul Feher állította be, aki a 84. percben egy suta mozdulattal tette bele a lábát egy CFR-es beívelésbe.

Megnyugtatónak számító 3-0-s győzelmével a Kolozsvári CFR fél lábbal már a 3. selejtezőkörben érezheti magát, ahol a fehérorosz bajnok FC Sahtyor Szoligorszk lesz a következő ellenfele.

További három romániai csapat is szerepelt csütörtök este a Konferencia Ligában. Mint írtuk, a Sepsi OSK hátrányból fordítva tudta megnyerni az Olimpija Ljubljana elleni hazai találkozóját 3-1-re. A FCSB 1-0-ra kikapott Grúziában a a Saburtalo csapatától, a Bálint László által irányított CSU Craiova pedig 1-1-es döntetlent ért el az albán Vllaznia vendégeként.  

Konferencia Liga, 2. selejtezőkör
Kolozsvári CFR–Inter Club d'Escaldes 3-0

Kapcsolódók

Kimaradt?