Konferencia Liga: vereséggel tért haza Csehországból a Kolozsvári CFR

Fotó: fkjablonec.czVereséggel mutatkozott be a labdarúgó Konferencia Ligában a Kolozsvári CFR, a vasutasok egy büntetőből nőtt góllal kikaptak a cseh FK Jablonec otthonában.

Második hivatalos mérkőzését elvesztette a hétvégi Liga 1-es összecsapás után a Kolozsvári CFR kispadjára visszaülő Dan Petrescu, a vasutas alakulat a labdarúgó Konferencia Liga D-csoportjának nyitófordulójában 1-0-s vereséget szenvedett Csehországban, az FK Jablonec otthonában.

Joggal tartott a Jablonectől a fellegvári csapat edzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, ugyanis Petr Rada tanítványai már az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és szervezett játékukkal, gyilkos letámadásukkal levegőhöz se engedték a CFR, amely hosszú percekig beszorulva védekezett. Ebben az időszakban a csehek szögletek sorozatát végezték el, amikből rendre veszélyesek tudtak lenni Cristian Bălgrădean kapujára .

A kolozsvári hálóőr viszont vastagon benne volt abban a gólban, amelyet a Jablonec az 52. percben szerzett. Egy baloldali beadásánál Bălgrădean a labda alá futott, ezzel kilátástalan helyzetbe hozva csapattársait. Mario Camora mindent bevetette, hogy a hosszú saroknál érkező cseh ellenfelét megakadályozza abban, hogy labdához jusson, és végső erejével kétszer (!) is kézzel segítette az alapvonalon túlra a labdát. Az albán játékvezető jogosan ítélte meg a büntetőt és kiállította a CFR csapatkapitányát. A tizenegyest Pilar magabiztosan a jobb alsóba küldte.

Abszurd módon a hátrányba került és megfogyatkozott CFR elkezdett jobban játszani, a labdabirtoklás is feljavult és jöttek a helyzetek is. Legközelebb a gólhoz a Sepsi OSK-tól igazolt Rasid Buhena állt, az afrikai védő 7 méterről lőtt kapura belsővel, Jan Hanus nagyot védett.

A mérkőzés utolsó perceiben a csehek megelőgedtek a labda járatásával, és bezsebelték a 3 pontot, amivel a kvartett élére álltak, ugyanis a csoport másik összecsapásán nem bírt egymással ((2-2)a dán Randers és a holland AZ Alkmaar.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?