Konferencia Liga: Jablonecben indítja európai hadjáratát a Kolozsvári CFR

Csütörtök este 22:00 órakor a csehországi Jablonec nad Nisou-ban megkezdi szereplését a Kolozsvári CFR az idén debütáló Konferencia Ligában.  

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR, a selejtezők során két szintet zuhanva kötött ki az Európai Konferencia Liga D-csoportjában, ahol a holland Alkmaar, a dán Randers és a cseh Jablonec lesznek az ellenfelei.

Fotó: Facebook/FK JablonecMint írtuk, a vasutasok idén a Bajnokok Ligája selejtezőjében indították európai kalandjukat. Első ellenfelük a boszniai Borac Banja Luka volt, amelyet egy szívbajosoknak nem ajánlott párharcban, a visszavágó 118. percében, egy szépségdíjas Alexandru Chipciu góllal tudtak csak legyőzni. A második fordulóban a gibraltári bajnok Lincoln Red Imps fölött már kettős győzelmet aratott a CFR, így következhetett a Young Boys Bern. A svájci bajnok egyértelműen más szintet képviselt a vasutasok előző ellenfeleihez képest, ennek ellenére a fellegvári első mérkőzésen a CFR a hosszabbítás 2. percéig nyerésre állt, amikor a YBB egyenlíteni tudott. A visszavágón is a vasutasok rúgták az első gólt, ott viszont a házigazda az első félidő derekán – a CFR-védelem bénázásainak is köszönhetően - megfordította a meccset és eldöntötte a továbbjutást. A BL-ből kiesett kolozsváriak az Európa-liga playoffjában folytatták a Crvena Zvezda ellen. A párharc már az első, belgrádi mérkőzésen eldőlt, ahol a CFR belefutott egy óriási 4-0-s zakóba, amit a Fellegváron egy újabb vereséggel „fejelt meg”. A kiesés felszínre hozta az addig lappangó feszültségeket, a nagy leszámolás áldozata lett a vezetőség több tagja, a vezetőedző és számos játékos. Visszahozták a kispadra Dan Petrescut, akitől azt várják el, hogy a nyolcadik bajnoki cím megszerzése mellett az idén induló Konferencia Ligában is kijusson a csoportkörből.

A bukik szerint a D-csoport toronymagas esélyesen a holland Alkmaar, de a második, továbbjutást érő helyre mindenki a CFR- várja. Ehhez viszont feltétlenül szükséges, hogy a Randers és a Jablonec otthonából pontot, pontokat raboljon a csapat. Az első, csehországi összecsapás előtti sajtótájékoztatón Dan Petrescu „jól bevált szokása szerint” saját csapata hiányosságait siratta és az ellenfelet dicsérte. „Láttam az összes idei mérkőzésüket, és tudom, hogy egy nagyon jól szervezett csapatuk és tapasztalt edzőjük van. A Jablonecnek van öt cseh és egy szlovák válogatottja” – fogalmazott Dan Petrescu. Hozzátette: nem talált túl sok gyenge pontot a játékukban. „A cseh bajnokság 3. helyén végeztek, és mivel szerintem a cseh bajnokság erősebb a Liga 1-nél, ők az összecsapás esélyesei” – magyarázta Dan Petrescu.

Konferencia Liga, D-csoport, 1. forduló
FK Jablonec –Kolozsvári CFR (csütörtök, 22 óra – tv: ProX, rádió: Kolozsvári Rádió)

Kapcsolódók

Kimaradt?