Konferencia Liga: a csoportelső AZ Alkmaarhoz látogat a Kolozsvári CFR

Fotó: AZ AlkmaarA csoportelső AZ Alkmaar otthonában szerezné meg első győzelmét a Kolozsvári CFR a labdarúgó Konferencia Liga D-csoportjában. A vasutasok csütörtök este 19:45 órától játszanak Hollandiában.

Talán a legnehezebb mérkőzés vár csütörtök este a Kolozsvári CFR-re a labdarúgó Konferencia Liga D-csoportjában, a vasutasok a 4. fordulóban a kvartett legjobbjának, az AZ Alkmaarban az otthonába látogatnak.

Az összecsapás előtti hivatalos sajtótájékoztatón Dan Petrescu – jó szokásához híven – egekbe magasztalta az ellenfelet.„Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, az Alkmaar a csoport favoritja. Mi tökéletesen kell játszanunk ahhoz, hogy valamit – nem feltétlenül a győzelmet – elérjünk itt” – fogalmazott a CFR-tréner. Hozzátette: elég csak végigpásztázni az AZ kezdőjét, mind a 11 játékos valamilyen ország válogatottjában szerepel.

Petrescu különösen annak tudatában aggódik, hogy a hollandokról az a hír terjedt el, hogy gyengébben szerepelnek idegenben. „El tudják képzelni, hogy mire képesek, amikor nem játszanak gyengén?” – tette fel a költői kérdést a vasutasok edzője, aki szerint csapatának legalább négyszer jobban kell játszania ahhoz, hogy pozitív eredménnyel távozhasson Hollandiából.

Az AZ Alkmaar–Kolozsvári CFR mérkőzéssel egy időben rendezik a csoport másik mérkőzését is, amelyen a dán Randers FC a cseh FK Jablonec csapatát fogadja.  

UEFA Konferencia Liga, D csoport, 4. forduló

  • AZ Alkmaar–Kolozsvári CFR (csütörtök, 19:45, ProX, Kolozsvári Rádió)
  • Randers FC– Jablonec FK (csütörtök, 19:45)

AZ Alkmaar        3     2      1      0     4-2     7 
FK Jablonec        3      1      1       1     3-3     4 
Randers FC         3     0     3      0     5-5     3
Kolozsvári CFR   3     0     1       2     1-3      1

Kapcsolódók

Kimaradt?