Konferencia Liga-selejtező: döntetlen Andorrában, „csúnyán” jutott tovább a Kolozsvári CFR

Fotó: Fcaebook/Kolozsvári CFRCsak 1-1-es döntetlenre volt képes a Kolozsvári CFR szerda délután az andorrai bajnok Inter Club d’Escaldes ellen a labdarúgó Konferencia Liga 2. selejtezőkörében, de az egy héttel ezelőtti hazai 3-0-s győzelemnek köszönhetően a vasutasok továbbjutottak a 3. fordulóba, ahol a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk lesz a következő ellenfelük.

Jó lesz, ha minél hamarabb elfelejtik a Kolozsvári CFR játékosai és szurkolói azt, ami szerda délután Andorra la Vella-ban történt: a vasutasok szégyenletes játékkal rukkoltak elő az Inter Club d’Escaldes ellen a labdarúgó Konferencia Liga 2. selejtezőkörében, és csak a hazai 3-0-s győzelmüknek köszönhetően jutottak tovább a harmadik számú európai kupasorozatban.

Egy beszédes adat az erőviszonyok szemléltetése érdekében: a CFR keretének értéke több mint tízszerese a 2,63 millió euróra taksált andorrai csapaténál, de ez „nem jött át” a Pireneusok közé szorított stadionban. A vendégvédelem könnyelműsködését kihasználó Inter több veszélyes helyzetet is kidolgozott, előbb csak pontrúgásból, aztán akcióból is közel álltak a vezetés megszerzéséhez. A 21. percben a CFR védelmének újabb hibáját kihasználva az andorrai gólkirály Genis Soldevila révén aztán meg is lett a vezetés az Inter Clubnak, amely kezdte elhinni, hogy lehet keresnivalója a román bajnok ellen. A gól után se változott a játék képe, a CFR nagyon szétszórtan játszott.

Szünetben nagy fejmosást kaphattak Dan Petrescutól a vasutasok, ugyanis a második félidőre egy sokkal motiváltabb CFR futott ki. Ennek meg is lett az eredménye az 51. percben, Ciprian Deac büntetőből egyenlíteni tudott. Ha valaki azt hitte, hogy ezután a CFR lehengerli andorrai ellenfelét tévedett, ugyanis a házigazda csapat továbbra is egálban volt a vasutasokkal. S ez még azután is így maradt, hogy a 61. percben a háziak legendája, a 42 éves Ildefons Lima második sárgalapját megkapva emberhátrányban hagyta csapatát. A hátralevő félórában mindkét oldalon volt egy-egy kapufa, de több gól nem esett. Maradt az 1-1-es döntetlen, ami az egy héttel ezelőtti 3-0-s vasutas győzelemmel párosítva 4-1-es továbbjutást jelentett a Kolozsvári CFR számára, viszont a mutatott játék nem válik becsületére a vasutas csapatnak.

Dan Petrescu alakulata a következő körben a fehérorosz Sahtyor Szoligorszkkal csap össze. Az első mérkőzést augusztus 4-én rendezik Törökországban, ugyanis az orosz-ukrán háború miatt a fehérorosz csapatok nem fogadhatják saját pályájukon ellenfelüket.

Mint korábban írtuk, további három romániai csapat is érdekelt a Konferencia Ligában: a Sepsi OSK, a FCSB és a CSU Craiova csütörtök este harcolhatja ki továbbjutását a 3. selejtezőkörbe.

Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó
Inter Club d'Escaldes–Kolozsvári CFR 1-1, Tj.: 4-1-es összesítéséssel a Kolozsvári CFR

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?