Rajt a Bajnokok Ligájában: a CFR örmény, a Fradi kazah ellenféllel kezd

Kedden és szerdán rendezik meg a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulóját, amelyben a román és a magyar pontvadászat aranyérmese, a Kolozsvári CFR és a Ferencvárosi TC is érdekelt.

Dan Petrescu vezetőedző már Jerevánban vezette a tréninget a CFR játékosainak | Fotó: a klub Facebook-oldalaA 2022–2023-as BL-szezon tulajdonképpen már júniusban elkezdődött, amikor is Izlandon négycsapatos előselejtezőt rendeztek a szigetország, Andorra, San Marino és Észtország bajnokai részvételével, amiből a házigazda Víkingur Reykjavík került ki győztesen, így az izlandi csapat játszhat az első fordulóban a svéd Malmö ellen.á

A román pontvadászat utóbbi fél évtizedében egyeduralkodó (sorrendben öt bajnoki címet elhódító) CFR örmény ellenfél ellen kezdi meg a főtáblára, a BL csoportkörébe jutáshoz vezető utat, amit hosszú ideje nem sikerült végigjárnia a kolozsvári csapatnak. Az Európa Ligában bejutott korábban a csoportkörbe, az elmúlt idényben az újonnan létrehozott Európa Konferencialiga csoportmeccsein vigasztalódhatott, de az igazán „nagy dobás” – szakmai és anyagi szempontból – a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutás lenne. Ehhez elsőként a jereváni Pjunikon kell átlépni.

A magyar bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Ferencváros szerdán, romániai idő szerint 1t órától Kazahsztánban, azon belül pedig Kostanayban lép pályára a Tobol ellen a BL-selejtező első körében.

Bajnokok Ligája-selejtező, az 1. forduló párosítása:
Pjunik Jereván (örmény)–Kolozsvári CFR – DigiSport 1, 19.00
Tobol Kosztanaj (kazah)–Ferencvárosi TC – M4 Sport, 17.00
Ludogorec Razgrad (bolgár)–FK Sutjeska Niksic (montenegrói)
Maribor (szlovén)–FK Sahtyor Szaligorszk (fehérorosz)
F91 Dudelange (luxemburgi)–KF Tirana (albán)
Malmö FF (svéd)–Az előselejtező győztese
KF Ballkani (koszovói)–Zalgiris Vilnius (litván)
HJK Helsinki (finn)–FK Riga FS (lett)
FC Bodö/Glimt (norvég)–KÍ Klaksvík (feröeri)
The New Saints (walesi)–Linfield FC (északír)
Shamrock Rovers (ír)–Hibernians (máltai)
Lech Poznan (lengyel)–Qarabag (azeri)
Skupi (északmacedón)–Lincoln Red Imps (gibraltári)
Zrinjski Mostar (bosnyák)–Sheriff Tiraspol (moldovai)
Slovan Bratislava (szlovák)–Dinamo Batumi (grúziai)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?