Bajnokok Ligája: büntetők után kiesett a Kolozsvári CFR

Hiába vezetett kétszer is a Kolozsvári CFR örmény ellenfelével szemben a Bajnokok Ligája selejtezőjében, végül büntetőlövésekkel kiesett a további küzdelmekből. A Pjunik Jereván a rendes játékidő végén és a hosszabbítás ráadásában is betalált.

Jól kezdte a visszavágó mérkőzést a bajnok, a bordó-fehér alakulat Boateng találatával már a 6. percben előnybe került (1–0). A jó folytatás azonban elmaradt. Bár a 26. percben újra megzördült a vendégháló, Păun gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A második játékrészben is eldönthette volna a meccset a CFR, azonban Deac szabadrúgásánál Jurcsenko a helyén volt. Ami nem sikerült a hazai oldalon, összejött a vendégeknek, az utolsó előtti percben Gajic fejesével szemben tehetetlen volt Bălgrădean (1–1). Következhetett a hosszabbítás. Padlón a bajnok | Fotó: CFR Cluj

A ráadást ismét a vasutasok kezdték jobban, Petrila váltotta gólra Deac passzát (2–1). Több gól nem esett az első felvonásban, azonban a 107. percben Burcă szabálytalansága miatt büntetőhöz jutottak a vendégek. A 11-est Harutjunyan gyengén lőtte, Bălgrădean védeni tudott. Ám az izgalmaknak nem volt vége! A hosszabbítás utolsó percében Gajic (ki más?) a hazai védelem hibáját kihasználva egalizált (2–2).

Következhettek a büntetőrúgások. Az első párban Dugandzic és Cociuc is betalált. A második körben Petrila hibázott, Dashian viszont nem tette meg ezt a szívességet, előny ott. Burcă tovább éltette a hazai reményeket, ám Harutjunyan ezúttal nem hagyta ki a rá bízott büntetőt. Muhar is berúgta, ahogy Avagjan is a vendégek részéről. Camora viszont elhibázta az utolsó lövést, ezzel eldőlt, hogy a CFR búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezők további küzdelmeitől és az UEFA Konferencia-liga selejtezőiben folytatja a nemzetközi szereplését.

Bajnokok Ligája selejtező, visszavágó
Kolozsvári CFR–FC Pjunik Jerevan 2–2 (1–0), büntetőlövések után 3–4
CFR Cluj
: Bălgrădean – Manea, Burcă, Graovac, Camora – Deac (Muhar 114.), Boateng (Yuri Matias 114.), Cvek (Bordeianu 87.) – Păun (Petrila 71.), Debeljuh (Dugandzic 87.), Roger (Yeboah 96.)
Pjunyik Jereván: Yurchenko – Juninho, Vakulenko, Gajic, Kovalenko – Cociuc, Renzo Jose, Gonzalez – Dashyan, Otubanjo, Nenadovic. 
Gólszerzők: Boateng (6.), Petrila (94.), ill. Gajic (89. és 119.)
Továbbjutott az FC Pjunik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?