Bajnokok Ligája: továbbjutott a Ferencváros

A Ferencvárosi TC sikerrel vette a Bajnokok Ligája selejtezőkörét. A magyar rekordbajnok gólfesztivált rendezett Budapesten.

Fotó: nso.hu | Török Attila

Villámrajtot vett a budapesti visszavágón a Ferencváros. A zöld-fehérek már a 2. percben kapufát lőttek Nguen révén, újabb két perc elteltével azonban semmi sem mentette meg a kazahsztániakat a góltól. Civic jobb oldali beadására Traoré érkezett jó ütemben és a jobb alsó sarokba fejelte a játékszert (1–0). Támadásban maradt a Fradi, sorra érkeztek a hazai helyzetek, a 17. Percben pedig a duplázó Traoré kettőre növelte az előnyt, miután Nguen gólpasszát értékesítette (2–0).  A 21. percben úgy tűnt, minden eldőlt! Traoré ezúttal az előkészítésben jeleskedett, középre visszagurított labdájából Laidouni szerzett szépségdíjas gólt (3–0).

Aki azt gondolta, hogy a kazahok ezután összezuhannak, csalódnia kellett. A vendégek korántsem gondolták lefutottnak a párharcot, ezt a 23. percben szerzett Szergejev góllal nyomatékosították (3–1). A félidő feléig tehát négy gól esett és hol volt még a vége…

A kazah szépítés után némileg kiegyenlítődött a játék, bár a veszélyesebb csapat továbbra is a Ferencváros volt. A 39. percben Nguen betalált, ám Boli szabálytlankodott Tomseviccsel szemben, így nem adták meg a gólt. A félidei statisztikák jelentős zöld-fölényt mutattak, Csercsaszov fiai összesen 7 alkalommal találták el Mokin kapuját, míg a Tobol egyetlen kapura lövéséből szépíteni tudott. Érdekesség, hogy Traoré szerezte a Fradi 100. BEK/BL góját.

Erősen kezdte a második játékrészt is az FTC, ám a gólok várattak magukra. Sőt, a kimaradt hazai lehetőségeket követően ismét a Tobol talált be, ám Amanovics 71. percben szerzett gólját érvénytelenítették, miután Tosics zavarta Dibusz Dénest. Két perc múlva pedig jött a negyedik hazai találat, az 5 perccel korábban beállt Bassey Zachariassen passzát érvényesítette végleg lezárva a lényeges kérdéseket (4–1). Főleg, hogy a 81. percben a nem rég csereként pályára lépő Muzsikov a kiállítás sorsára jutott második sárgája után. A kegyelemdöfést Bassey adta meg, aki szép támadás végén a jobb alsó sarokba lőtte az ötödiket (5–1).

A Ferencváros jövő szerdán a pozsonyi Slovan Bratislava csapatát fogadja hazai pályán a következő selejtezőkörben. A szlovák bajnok a grúz Dinamo Batumi elleni párharcot hosszabbításban húzta be idegenben. A magyar csapat a rossz emlékű, a szlovák rendfenntartók brutális támadásáról elhíresült 1992-es pozsonyi összecsapás után 30 évvel nézhet újra farkasszemet a kék-fehérekkel.

Bajnokok Ligája selejtező, 1. forduló, visszavágó
Ferencváros–Tobol (kazah) 5–1 (3–1)
Budapest, Groupama Aréna, 17 347 néző
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 82.), Civic – Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 75.) – Nguen (Auzqui, 68.), F. Boli (Bassey, 68.), A. Traoré
Tobol: Mokin – Kairov, Malij, Tomasevics, Amanovics – Tagibergen, Jovancsics, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosics ( Zsakiszilikov, 78.), Sergeyev (Déblé, 75.), Brígido (Vukadinovics, 75.)
Gólszerző: A. Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 90+1.) ill. Sergeyev (23.)
Kiállítva: Muzsikov (82.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–1-es összesítéssel

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?