Hiába nyert, így is kiesett a román válogatott a Nemzetek Ligája harmadosztályába

Győzelmet aratott ugyan a román labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája B-divíziójának záró fordulójában Bosznia-Hercegovina ellen, így is kiesett a harmadosztályba, mert Finnország is nyert Montenegróban, így a románok a 3. csoport utolsó helyén végeztek.

Szenvedtek a sárga mezes románok az idei Nemzetek Ligájában | Fotó: AgepresA csoportgyőzelmet és az ezzel járó feljutást korábban bebiztosító bosnyákok tartalékosan léptek pályára, ehhez képest a hazai csapat nehezet törte fel a védelmet, Dennis Man ballábas lövése után a szünetben csak egygólos román vezetést jelzett az eredményjelző.

A meccs botránnyal indult, mert a korábban magyarellenességről hírhedté vált bukaresti kemény mag ízléstelenül, „Szerbia, Szerbia!” skandálással hergelte a mintegy 2-300 vendégszurkolót, és majdnem össze is csaptak az érthetően régi sebeket felszakító sértegetéstől felbőszült drukkerekkel.

A második félidőben a románok biztossá tették győzelmüket, de ez nem volt elegendő az üdvösséghez, mert Finnország is nyert Montenegróban, így a rosszabb egymás elleni eredmény miatt a Iordănescu-csapat végzett az utolsó helyen, vagyis jövő a harmadosztályt jelentő C-divízióban szerepel majd,

Nemzetek Ligája, B-divízió, 3. csoport
Románia–Bosznia-Hercegovina 4–1 (Man 38., Pușcaș 73. és 86., Rațiu 79., ill. Dzeko 77.)
Montenegró–Finnország 0–2 (Antman 47., Källman 53.); kiállítva: Tomasevics (17., Montenegró)
A végeredmény: 1. Bosznia-Hercegovina 11, 2. Finnország 8, 3. Montenegró 7 (6–6), 4. Románia 7 (6–8) ponttal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?