Konferencia Liga: a kupatavasz a tét a Kolozsvári CFR számára

A feladat „egyszerű” a Kolozsvári CFR számára csütörtök este: Dan Petrescu gárdájának legalább annyi pontot kell szereznie a koszovói FC Ballkani ellen, mint amennyit a Slavia Prága szerez a már továbbjutott Sivasspor ellen. Ebben az esetben a vasutasok teljesítik a kitűzött célt, és kvalifikálják magukat a labdarúgó Európa Konferencia Liga tavaszi, egyenes kieséses küzdelmeire.  

Nem indult jól a Kolozsvári CFR számára az Európa Konferencia Liga G-csoportja: a vasutasok az első fordulóban, még szeptember elején – utolsó perces góllal – kerülték el azt a szégyent, hogy kikapjanak Pristinában a koszovói bajnok FC Ballkani ellen. Az 1-1-es mérkőzés után a CFR hazai pályán kikapott a török Sivassportól, és mivel a következett a kvartett legjobbjának tartott Slavia Prága elleni oda-visszavágó, sokan már „temették” a fellegváriakat. Ehhez képest a CFR Prágában és Kolozsváron is legyőzte a Slaviát és 7 pontjával a csoportelsőbbségért is versenyben volt. Ez a lehetőség elúszott a múlt héten, amikor kiütéses, 3-0-s vereséget szenvedtek a Sivassportól, de a továbbjutást jelentő második hely még mindig elérhető cél maradt. Ehhez „csupán” annyi szükséges, hogy a CFR több pontot szerezzen az utolsó fordulóban az FC Ballkani ellen, mint az ugyancsak 7 pontos Slaviának sikerül a Sivasspor ellen.

A feladat egyszerűnek tűnik, de korántsem az. A koszovóiak abból „éltek” a csoportküzdelmek első öt fordulójában, hogy az ellenfeleik lebecsülték őket. Így tudtak pontot szerezni a CFR ellen, majd idegenben legyőzni a Sivassport, és a Slavia elleni mérkőzéseken is közel álltak a pontszerzéshez.

Ciprian Deac, a Kolozsvári CFR emblematikus játékosa szerint a koszovói bajnok elleni mérkőzés lesz az év legfontosabb találkozója, ugyanis egy jó eredménnyel bebiztosítható lenne az európai kupatavasz. „Magunktól függünk, nem szabad a másik mérkőzésen (Slavia-Sivasspor – szerk. megj.) járjon az eszünk. Két vereség után jön ez a találkozó, a CFR-nél nem ehhez vagyunk hozzászokva” – fogalmazott Deac.

A csütörtök este 19:45-kor kezdődő összecsapás a Pro Arena és a Kolozsvári Rádió közvetíti élőben.

A G-csoport tabellája az utolsó forduló előtt

  1. Sivasspor  10 pont
  2. Kolozsvári CFR 7 pont
  3. Slavia Prága  7 pont
  4. FC Ballkani 4 pont

Kapcsolódók

Kimaradt?